В туристическия бранш калкулациите се правят поне 7-8 месеца напред.

...
В туристическия бранш калкулациите се правят поне 7-8 месеца напред.
Коментари Харесай

Туроператор: Вдигането на ДДС в туризма не може да се прави от днес за утре

В туристическия отрасъл калкулациите се вършат най-малко 7-8 месеца напред. Покачването на Данък добавена стойност с 11% сигурно ще се отрази на цените.

Това сподели Димитър Балтов от обединяване „ Бъдеще за туризма “.

Изненадан съм от метода, по който власт имащите разясняват това в обществото. Това не е нещо, което може да се направи от през днешния ден за на следващия ден. Ако се прави такава смяна, стартът й би трябвало да бъде през 2024 година, защото пакетите са към този момент калкулирани и едно такова нарастване ще сложи туроператорите в неудобно състояние.

В правата на туроператорите е да трансформират цените, в случай че такова нещо се случи, тъй че потребителите е допустимо да останат неприятно сюрпризирани. Данък добавена стойност в туризма се пресмята върху маржа – разхода за пътуването и прихода от него. Така че покачването не би трябвало да е с 11%. Такава смяна от през днешния ден за на следващия ден е извънредно несериозна.

Търсенето сега е много високо. Места за някои дестинации няма за месеци напред. Така че не мисля, че това ще докара до отлив на туристи.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР