В цялата страна продължава, разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, специализираната

...
В цялата страна продължава, разпоредената от главния прокурор Иван Гешев, специализираната
Коментари Харесай

Акция „Бяло“ продължава: Откриха голямо хале за отглеждане на марихуана в Пловдивско

В цялата страна продължава, разпоредената от основния прокурор Иван Гешев, специализираната интервенция " Бяло ", ориентирана против наркоразпространението.
В акцията вземат участие 3000 полицейски чиновници и десетки магистрати. За повече от година и половина, това е първата огромна спецоперация, която полиция и прокуратура организират взаимно против лица от престъпния контингент. Вчера основният прокурор заяви, че планирането на дейностите по места са траяли повече от един месец.
Край Пловдив е открито голямо хале, пригодено за развъждане на марихуана. Помещението е било оборудвано със скъпа климатична апаратура, чиято стойност възлиза на няколко десетки хиляди лв., заяви БГНЕС. 
Разкрита е оранжерията за марихуана в с. Равно, която е била прикрита като паркинг за ремаркета. Това сподели ръководителят на отдел “Наркотици ” в ГДБОП комисар Христо Донев по .
Тази оранжерия е забавна освен поради мащаба си, а и поради това, че имаше по-различен метод в  цялостното действие на оранжерията. Тя беше много високотехнологична система. Интерес съставляват и това, че на пръв взор това беше един паркинг за тирови ремаркета ”, сподели в ефира на “Здравей, България ” комисар Донев. 
Самите ремаркета са били приспособени като обособени халета за развъждане на марихуана.
Два револвера и марихуана са открити при претърсвания в дома на разположение, занимаващо се с наркоразпространение, в Несебър.
В Бургас, в различен дилър, са открити огромно количество хапчета " екстази " и марихуана. Арести са осъществени още във Варна и Дупница, където са открити насаждения с марихуана.
Очаква се от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата се чака да дадат повече детайлности за броя на арестуваните лица, както и какъв брой от тях ще бъдат привлечени към наказателна отговорност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР