В цяла Европа мерките за сигурност са повишени заради празничните

...
В цяла Европа мерките за сигурност са повишени заради празничните
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност в цяла Европа по празниците

В цяла Европа ограниченията за сигурност са нараснали поради празничните дни.

Френското държавно управление е осигурило близо 100 000 служители на реда и военни за празничния сезон, осведоми АП.

Мерките за сигурност идват от опасения от екстремистки набези.

Допълнителната сигурност ще се концентрира върху коледните пазари, комерсиалните центрове, религиозните здания, публичния превоз и туристическите обекти.

Позовавайки се на " към момента нарасналата терористична опасност ", Министерството на вътрешните работи на Франция съобщи в изказване, че 97 000 чиновници на силите за сигурност са мобилизирани в неделя и понеделник.

Тази година и коледните базари в Германия са с по-строги мери за сигурност. Поставени са и бетонни бариери, с цел да защитят посетителите на базарите при възможен случай, оповестява Xinhua.

Министерството на вътрешните работи на Италия също разпореди на всички правоприлагащи органи да засилят контрола на публичните места, където се чака събирането на тълпи. Засилени са ограниченията за сигурност на площади, църкви, монументи и пазари навън.

Властите са по-бдителни и са засилени инспекциите на летищата, пристанищата, гарите, автомагистралите и публичния превоз.

Австрия е намерила креативен метод при обезпечаването на сигурността на празнуващите. При усилването на защитата на добре познатия коледен базар на " Кристмаркт ", бетонните плочи, сложени с цел да покачат сигурността, са опаковани като коледни дарове. На входовете на пазара пък има съществено полицейско наличие.

И във Англия сигурността беше засилена. Извършват се инспекции на персонални движимости в публични здания, осведоми английското издание Metro. Засилените ограничения за сигурност идват вследствие на петте терористични офанзиви, които засегнаха Англия тази година. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР