В цял свят трескаво се плетат стотици защитни одеяла, къщички

...
В цял свят трескаво се плетат стотици защитни одеяла, къщички
Коментари Харесай

В цял свят се плетат одеяла за засегнатите животни от пожарите в Австралия

В целия свят трескаво се плетат стотици защитни одеяла, къщички и торбички за останалите без заслон и потърпевши от пожарите в Австралия животни, заяви Ройтерс.

Занаятчийската колегия за подкрепяне на животните заяви, че са засипани от оферти за помощ след апела си за набиране на доброволци за разработване на завивки за прилепи, торбички за бебета кенгуру, птичи гнезда, ръкавички за коали, къщички за опосуми и други типове отбрана за торбестите животни. Дарения към този момент идват от групи доброволци от Съединени американски щати, Англия, Хонконг, Франция и Германия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Отговорът на апела ни беше незабравим, сподели Белинда Ореляна, създател на гилдията. Тя разясни, че организацията й основава и доставя защитните артикули на избавителните екипи, които се грижат за засегнатите животни в цялата страна. Търсенето нараства и има незабавна потребност от дарения. Гилдията е основана преди няколко месеца за да създава кревати и завивки за кучета и котки. Facebook страницата й към този момент има 75 000 почитатели.

През последните седмици горските пожари в Австралия обгърнаха осем милиона хектара и съгласно специалисти починалите в пламъците диви и домашни животни са над половин милиард. Стотици хиляди са ранени или са изтласкани от зоните си на обитаване. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР