В ЦИК вече се готвят за втория тур от президентските

...
В ЦИК вече се готвят за втория тур от президентските
Коментари Харесай

ЦИК вече подготвя балотажа

В ЦИК към този момент се готвят за втория тур от президентските избори. Взето е решение още през днешния ден компанията „ Сиела Норма “ да получи флаш памети и смарт карти, с цел да приготви нови 335 машини, които ще се употребяват зад граница за вота на 21 ноември.

Този път в 208-те машинни секции не на всички места устройствата ще са по две, с цел да са задоволително и за страната.

Говорителят на ЦИК Цветозар Томов сподели, че в този момент ще се гласоподава по-бързо, изборите няма да са 2 в 1 и не се постанова устройствата да са по две. Даже предложи, в случай че се постанова в допълнение понижаване на този избран брой от 335 машини зад граница.

На „ Сиела Норма “ се указва да прибере от регионите изборни комисии 286 машини, които са употребявани за образование и разяснителна акция.

ЦИК също ще върне 29 устройства, с цел да може да се обезпечи вторият тур на президентския избор.

Междувременно „ Сиела Норма “ уведоми ЦИК за 273 неработещи машини. 196 от тях били развалени още преди изборите в неделя, а в този момент други 77 от неделния избор.

ЦИК обаче не позволи, както изиска компанията, да се внесат спомагателни 60 принтера и част от устройствата да бъдат поправени.

Росица Матева предложи от развалените машини да се вземат елементи за корекция на другите, само че да се употребяват единствено държавните налични в склада на „ Карго партнърс “:

„ Категорично да бъде указано на „ Сиела Норма “, че няма да внася до възможния нов избор нито принтери, нито някакви други аварийни елементи, за които те настояват, че са им нужни. Ще употребяват наличните машини и от наличните развалени ще употребяват аварийни елементи, с цел да могат да окомплектоват “.

Стана ясно още, че няма да се позволи до 23 ноември, нищо, което не е държавно, да влиза или да излиза от склада на „ Карго партнърс “.

Все още следва ЦИК да разгласи публично дали ще има балотаж и да се стартира същинската подготовка за изборите.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР