В циганските махали грамотните знаят какво се случва по отношение

...
В циганските махали грамотните знаят какво се случва по отношение
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев: Който нарушава карантината, нарушава правото на живот на другите

В циганските махали грамотните знаят какво се случва във връзка с епидемията от ковид, до момента в който необразованите не си дават никаква сметка. Ситуацията е огледална на обстановката в цялата страна – въпреки и като погрешно огледало. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ водачът на „ Евророма “ Цветелин Кънчев.

„ Всичко се корени в неналичието на почит. Неграмотност плюс липса на респект… когато има жандармерия, има от малко малко някаква дисциплинираност, само че жандармерията не може да покрие на всички места “, означи политикът.

По думите му има и „ псевдопастори, които споделят „ Спокойно, ние сме предпазени от Бог “ и така нататък Затова и е нужна „ повсеместност на дисциплината “.
Цветлин Йовчев: Големи рискове крият ромските общности Бившият вътрешен министър също е бил под домашна карантина
„ Против съм тези псевдоправозащитни организации, които ни набиват в лицето, че човешките права били нарушени – главно човешко право е правото на живот. Който не съблюдава карантинните условия, нарушава правото на живот на другите към него “, безапелационен беше Кънчев.

Той акцентира, че „ обстановката не е да се подвигат стени (каквито се появиха към някои махали – б.р.), а да се наливат основите на едно общество, което занапред да построяваме “. Лидерът на „ Евророма “ се разгласи за основаването на пилотни планове с присъединяване на страната, общините, охранителни компании и отговарящи на условията младежи, които да съставляват локалните престижи.

По думите му има доста по-малко проблеми там, където измежду служителите на реда има роми, а вбъдеще може да се мисли и за вид точно от младежите от махалите да се набират най-малко част от чиновниците на реда в районните полицейски ръководства.

„ Г-н Каролев не даде доста добър образец на циганските махали със своята постъпка “, разяснява Цветелин Кънчев. Според него по същата причина президентът и министър председателят би трябвало да седнат уединено и да се схванат, с цел да дават „ прекрасен образец на малцинствата “.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 565 16 22 42 Света 1 374 564 28 560 77 316 294 301 Заразени* Нови Починали България 565 16 22 Света 1 374 564 28 560 77 316
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР