В центъра на Велинград стартира първото издание на L`Etape Bulgaria

...
В центъра на Велинград стартира първото издание на L`Etape Bulgaria
Коментари Харесай

Започна първото издание на L`Etape България от Tour de France

В центъра на Велинград започва първото издание на L`Etape Bulgaria by Tour de France. Неговото начало беше обещано от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев и от Маргарита Попиванова, изпълнителен шеф на „ Европейски пътища ". Над 850 участника от 22 страни стартираха на първото издание на L`Etape Bulgaria by Tour de France във Велинград. Средната им възраст е 40,4 години, а 85 от тях са дами. Най-възрастният участник е на 79 година от Русе. Генерален спонсор на надпреварата е една от най-сериозните пътно-строителни компании в България - „ Европейски пътища ", която е построила и поддържа всички пътища, включени в маршрута на надпреварата.

На старта участваха голям брой публични лица, в това число кмета на Велинград доктор Костадин Коев, както и представители на спонсорите и сътрудниците на конкуренцията. Колоритните почитатели, които следват изданията на именитото съревнование по света, също не пропуснаха да наелектризират ситуацията.

Фактът, че сте тук, значи, че към този момент сте спечелили, тъй като сте се преборили със себе си и ще предизвикате вас самите, сподели на старта министърът на младежта и спорта.

Пътят на първенците се строи мъчно, само че и покоряването му с колело не е елементарно. Респект за спортния хъс, подготовката и духа на всеки един от вас, сподели Маргарита Попиванова

Етапът в България е втората най-голяма конкуренция на Балканите под егидата на Tour de France (другите балкански надпревари са в Румъния и Гърция) и декларира самоуверено позицията на страната ни като привлекателна дестинация за колоездене на картата на интернационалния спорт. Състезанието се организира по особено определено от уредника трасе, включващо две дистанции - дълга (102 км) и къса (57 км), при оптималната денивелация от 1700 метра.

Духът на Tour de France е превзел целия Велинград с помощта на специфичното спортно градче, ситуирано в центъра, което e разполагаем на състезателите и гостите на града през целия уикенд на събитието. Там феновете на колоезденето ще имат опцията да прегледат експонати от Музея на Tour de France, да се срещнат персонално и да се снимат с паметния амулет на надпреварата - дяволът Диди, както и да се потопят в атмосферата на едно от най-значимите спортни събития в България това лято.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР