В центъра на Варна, до ФКЦ и входа на Морската

...
В центъра на Варна, до ФКЦ и входа на Морската
Коментари Харесай

Варна вече няма Крайбрежна алея, а Крайбрежен път! Така пише на новата карта, а пък какви неща са нарисувани на нея...

В центъра на Варна, до ФКЦ и входа на Морската градина, се появи указателна табела, от която гръдът от дълго време има потребност. Това е карта, която демонстрира къде можеш да стигнеш, в случай че се разхождаш пешком, освен това с обозначение на маршрутите в минути.

Подобни указателни табели за облекчение на туристите има във всички европейски градове. И по тази причина би трябвало да поздравим създателите на концепцията да се сложи такава и във Варна. Но... Както се споделя, „ дяволът е в детайлите “.

Като се загледаш от близко в табелата, виждаш доста забавни детайлности. Авторът на картата да вземем за пример е прекръстил Крайбрежната алея (насеща публично името „ Кап. Георги Георгиев “) в Крайбрежен път.



Това в действителност е заслужено, тъй като и без друго там от години по-скоро колите са с преимущество, в сравнение с пешеходците. Самите коли също са изобразени много реалистично на картата. Те са паркирани малко безредно – което отразява много достоверно обстановката през лятото, като някои от тях са нарисувани и на самия плаж (това също е точно).

На самата алея пък има необичайно дребосъче, което не е ясно дали се забавлява или просто ругае колите...



Авторът на картата не е икономисал и разочарованието си от положението на изоставената и рушаща се Младежка площадка, някогашната дискотека „ Спайдър “. На тази зона в Морската градина е сложено тъжно емотиконче.



Интересно е да се означи, че почналия ремонт за над 2 млн. лв. в парка, който сякаш е доста сериозен наподобява не планува никаква интервенция на това изоставено място, което има крещяща потребност от ремонт и облагородяване. Явно възложителите от община Варна избират да се създадат, че не виждат казуса. Затова и тъжното личице няма скоро да стане радостно.



Кой тъкмо е създател на картата пред ФКЦ не е излиза наяве от самата табела. При всички случаи обаче тя към този момент провокира реакцията на варненци, които са много ядосани и сюрпризирани. Едновременно с това, не е доста ясно какво тъкмо усещане за ще получат града гостите му, които не са осведомени с „ особеностите “ на варненския център.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 vampiro (преди 1 секунда) Рейтинг: 206 | Одобрение: 91 Тази карта е провокация. Интересно кой е създателят? Ако си прекомерно убеден в себе си, значи си малоумен! Напиши коментар Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР