В центъра на Кемерово, където в неделя в голям пожар

...
В центъра на Кемерово, където в неделя в голям пожар
Коментари Харесай

Спонтанен протест посрещна Путин в Кемерово

В центъра на Кемерово, където в неделя в огромен пожар в търговски център починаха 64 души, се организира импровизиран протест. По данни на локални медии като " Тайга.инфо " и " Ваш город ", на площада са се събрали към 4 хиляди индивида, съгласно RTVI – 5 хиляди. Други медии, като " Интерфакс-Сибир " и " Коммерсант-Сибир ", оповестяват за доста по-малко участници – от 300 до 500.

По данни на Интерфакс, във вторник сутринта на площада пред постройката на регионалната администрация в Кемерово са пристигнали шест рейса със чиновници на съветските профилирани военизирани полицейски елементи (ОМОН) и пет коли за спешна помощ. На няколко пъти пред входа на постройката е формиран кордон от чиновници на Руската армия. Органите на реда са почнали да изтласкват хората от постройката на регионалната администрация.

Гражданите описват свои персонални истории за нещастието на 25 март и оповестяват, че не са ги пускали да спасят личните си деца.

Събралите се желаят среща с губернатора на Кемеровска област Аман Тулеев, а също и с президента Владимир Путин, който във вторник сутринта дойде в Кемерово. Хората също така приканват да се каже истината за страшната покруса, защото в интернет се популяризира информация, че починалите са в пъти повече от публично оповестените.

Участниците скандират " Истината! ", " Люжци! ", " Къде е Тулеев? ", " Оставка! ", " Колко са жертвите? ", " Всички на съд! ".

След като дойде, съветският президент постави цветя покрай стена при злополучния търговски център " Зимна вишна ", където локалните поданици също поставят цветя, свещи и играчки.

Путин разкритикува ограниченията на сигурност в комерсиалния център.

" Случилото се не са бойни дейности или непредвидена детонация на метан в миньорска шахта. Хората са пристигнали да си починат, деца включително. Говорим за демографията и губим толкоз хора и то за какво? Заради незаконна немарливост, поради разхайтеност ", сподели той, представен от ТАСС.

Петнадесет души остават в болница след пожара.

Големият брой починали, най-малко девет от които – деца, се изяснява с занемаряване на ограниченията за сигурност.

Аварийните изходи са били затворени, а охранител явно е изключил противопожарната тревога по време на смъртоносния пожар. Свидетел споделя през радио БФМ, че цели класове са пристигнали от прилежащите села, с цел да гледат филми в мола и че киносалоните са били заключени от придружителите на учениците.

Властите задържаха няколко души за разпит, в това число и наемателя на помещението, където се счита, че е почнал пожарът, както и ръководителя на компанията, която ръководи комерсиалния център.

От през днешния ден до 29 март в Кемеровска област е разгласен печал. Днешният ден е погребален и в Приморския край.

По данни към понеделник вечерта са разпознати телата на 17 от жертвите, само че за други може да е нужна генетическа експертиза. 59 индивида (от които 41 деца) се считат за безследно изчезнали, заяви онлайн изданието на " Комерсант ".

Най-вероятно огънят е горящ в киносалон или в игралната зала, след което е обхванал 1.5 хиляди кв. м. Площ на комерсиалния център.

Потушаването му лиши 19 часа. Причината за пожара, при който рухна и съвсем целият покрив на комерсиалния център, към момента е незнайна.

Руският следствен комитет сподели, че са открити крещящи нарушавания както в структурата, по този начин и във въвеждането в употреба на комерсиалния център.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР