В центъра на град Хеброн, разположен на Западния бряг на

...
В центъра на град Хеброн, разположен на Западния бряг на
Коментари Харесай

Напрежение: В Хеброн избухнаха сбъсъци между палестинци и израелски военнослужещи

В центъра на град Хеброн, ситуиран на Западния бряг на река Йордан, са избухнали конфликти сред палестинци и израелски военнослужещи, предава телевизионният канал Sky News Arabia, представен от " Фокус ".

Напрежението в района се изостри след решението на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп да признае публично Ерусалим за столица на Израел. Още в сряда вечер, след основната тирада на Тръмп, която провокира остра интернационална реакция, в редица градове в Палестинската автономност, в това число и в столицата Рамала, бяха проведени спонтанни демонстрации.

В четвъртък водачът на политическото крило на придвижването „ Хамас “ Исмаил Хания насочи апели за нова арабска интифада. Хания разгласи петък, 8 декември, за „ ден на гнева “ и акции против Израел под лозунга „ Свобода на Ерусалим и Западния бряг “. Той бе безапелационен, че градът остава столица на цяла Палестина.

Лидерът на „ Хамас “ прикани арабските страни да преустановят съдействието си с Вашингтон, твърдейки, че Доналд Тръмп ще съжалява за взетото решение
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР