В цели 3 спорта представи България на световните номадски игри

...
В цели 3 спорта представи България на световните номадски игри
Коментари Харесай

Иван Благоев ни представи в 3 спорта на световните номадски игри, идва си с бронз

В цели 3 спорта показа България на международните номадски игри с присъединяване на 80 страни Иван Благоев, който беше и знаменосец на нашата делегация. Той взе участие в надпреварите по киргизка битка алиш, по иранска битка, където е европейски първенец, и по сумо.

В първата от дисциплините, която се играе с колани, съдийска интервенция в профил нашия играч от игрите, въпреки да водеше във втората си среща против представител на Молдова с 3:0. В иранската битка, която е сходна на нашата национална и се практикува със специфични гащи, той съумя да се класира трети, откакто отстъпи на представител на персите, с 20 кг по-тежък от него в безспорната категория.

Интересен факт е, че в репешаж за попадане на полуфинал в сумото Благоев изгуби от различен българин - повторен международен и десеткратен европейски първенец в този спорт Стилиян Георгиев, който обаче на номадските игри показа Съединени американски щати.

Допълнителен проблем за участниците в мини-олимпиадата в екзотичния Чалпон-АТА на езерото Иси кул се оказала необикновената храна, която е изпотръшкала доста от състезателите със стомашни проблеми. На игрите са показани 40 обичайни за номадските нации спортове.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР