В Цалапица и тази вечер ще има нов протест след

...
В Цалапица и тази вечер ще има нов протест след
Коментари Харесай

Цалапица пак на протест за убийстия Димитър

В Цалапица и довечера ще има нов митинг след убийството на Димитър Малинов /24/.

Под надпис „ Справедливост за Димитър “ протестиращите се събират в 19 часа в центъра на селото.

На срещата ще участват комисар Радослав Начев, който към момента управлява  областната дирекция, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „ Криминална полиция ”, „ Охранителна полиция ” и „ Разследване ”.

Изявление за медиите се очаква към 17 ч., след привършване на работната среща.

Те упорстват за пожизнен затвор за обвинявания за убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в Германия, както и за покачване на обвиняване за съучастие в закононарушението на близнаците Валентин и Борислав Динкови.

Те са в ареста с обвиняване за укривателство на натрупа на убития Димитър.

В събота, на погребението на младежа,  хиляди се събраха на народен митинг в Цалапица, искайки оставки на всички отговорни за опороченото, съгласно тях следствие.

В четвъртък е планувано сходно шествие пред Съдебната палата в Пловдив, където се чака братята близнаци да апелират наложената им преди седмица мярка „ Задържане под стража “.

Подготвя се и нов народен митинг в събота, този път пред Съдебната палата в София.

Заради напрежението в Цалапица бяха отстранени шефът на пловдивската полиция старши комисар Васил Костадинов и шефът на районното ръководство в Стамболийски Ангел Керпиев.

Протестиращите упорстват Керпиев да бъде уволнен и освободен от системата на Министерство на вътрешните работи.

В 16 ч. в четвъртък, в читалището на село Цалапица представители на управителния състав на ОДМВР-Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на обитаемото място.

Срещата е проведена по самодейност на дирекцията.

Целта е запознаване с конкретните проблеми в района,  обсъждане с локалната общност на съответни взаимни мерки за тяхното решение, както и благоприятни условия за дейно застраховане на публичния ред и сигурност.

На срещата ще участват комисар Радослав Начев, който все още управлява  областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, заместник-директорът комисар Сълко Литов и началниците на отдели „ Криминална полиция ”, „ Охранителна полиция ” и „ Разследване ”.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР