В три парламента внасяме законодателство срещу домашното насилие, но срещу

...
В три парламента внасяме законодателство срещу домашното насилие, но срещу
Коментари Харесай

Нинова: Благодарение на БСП се прие на първо четене 850 лв. минимална заплата

В три Народното събрание внасяме законодателство против домашното принуждение, само че против Истанбулската спогодба с третия пол отвън мъж и жена, ще се боря доколкото и докато мога.

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Техническите условия за приемането ни в Шенген сме изпълнили от дълго време. От тази позиция, решението на Европейски Съюз е обидно и унизително - като страна и хора втора употреба. От друга страна обаче би трябвало доста деликатно да се вслушаме в това, което ни споделят като бележки - най-много тематиката миграция, счита тя и прибавя: 

Трябва да се подхващат ограничения от всички институции. Например основният прокурор Иван Гешев най-сетне да оповести резултата от инспекцията, която Българска социалистическа партия инициирахме преди 4 години за строителството на оградата и имаше следствие. Резултат няма. Да има наказани, в случай че има откраднати пари от оградата и тя по тази причина е в такова положение. Това е господство на закона.

На второ място - служебният кабинет да внесе бюджет за 2023 година, който да планува бройки за гранични служители на реда, заплати за тези служители на реда, средства за облекло и за всичко, което им е належащо, средства за подсилване на ограда. Това е обвързване на служебния кабинет, а те отхвърлят да го изпълнят.

Припомням, че от Българска социалистическа партия са внесохме оферти за промени в законодателството за увеличение на наказванията за каналджии, включващи до 20 год. затвор, без условни присъди, лишаване на имущество, само че този закон към момента не е признат, съобщи още Нинова.

Ако всяка институция си свърши работата на равнището на нейните пълномощия, можем да покажем действителни резултати. Решението за Шенген е политическа присъда за несвършена работа.

Споделям и една хубава вест от деня - със 175 гласа Народното събрание одобри предлагането на Българска социалистическа партия за увеличение на минималната работна заплата на 850 лева Това са близо 600 000 работещи небогати, които работят на минимална заплата. Дано това мине и на второ четене и да приемем един обективен обществен пакет за зимата за служащи, за млади, за деца и за пенсионери, сподели тя.

Отидохме персонално на срещата с проф. Габровски от почитание към него, с цел да заявим, че няма да го подкрепим. Никога не сме заявявали планове да обсъждаме възможна стратегия на държавно управление с първия мандат. В този миг проф. Габровски въплъщава ГЕРБ и тяхната политика. Ние от години се борим с модела на ръководство на ГЕРБ и няма по какъв начин да създадем този компромис, без значение кой застава отпред.

Не изключвам опцията да има държавно управление с третия мандат, само че е рано да се разяснява дали ще го подкрепим. Според мен обаче то е към този момент неотложно, защото в страната цели системи се разпадат. Имаме потребност от непоклатимост - от постоянен кабинет и работещ парламент. Вижте какво става в Министерство на вътрешните работи - с престъпността, с дрогирани водачи, с убийствата по пътищата. Служебният кабинет се занимава с всичко останало, само че не и да си поеме отговорността за ръководството на страната - кадруват, подписват контракти за самолети за 2034 година, за 10 години напред за газ, сменят всичко по министерства. Най-важната си задача не свършиха - да внесат бюджет, с цел да подсигуряваме на хората и на стопанската система успокоение през зимата.

Никой не отговори на апела ни да се върне в Българска социалистическа партия, а този апел е от 2016 година и в този момент го подновихме. Оттогава елементарни членове на партията, прекратили участието си, се върнаха. Но тези лица от НДК - обществени лица, които са си създали лични планове и вземат участие в политическия живот сами, нито тогава, нито в този момент реагираха.

Има засилен напън върху Българска социалистическа партия за приемем Истанбулската спогодба, разясни Нинова и добави: Аз бях вицепрезидент на Социалистическия интернационал допреди две седмици. Имахме Конгрес и още веднъж имах номинация за вицепрезидент. Обадиха се някои от водещите партии, най-много европейски от ПЕС, които се пробваха да ме откажат и да си отдръпва кандидатурата. Не си я отдръпнах. В последна сметка ме заличиха от листата за гласоподаване, тъй като допускам, че в случай че бях в листата, щях да бъда определена. Това го направиха поради едно писмо на президента на Социалистическия интернационал - жена, която споделя, че не съм почтена за тази позиция, защото не признавам третия пол, друг от мъж и жена. В него се споделя, че “трябва да преодолеем законодателните си бариери в границите на върховенството на закона и да приемем всички нужни ограничения. Правната рамка не може да бъде опрощение, нито спънка за членовете на нашето политическо семейство да попречват... ”

Тоест какво ни споделя тази дама: Нямат никакво значение Конституцията на Република България и вашите закони. Няма да се преценявате с тях, ще се преценявате с нас. Ще приемете Истанбулската спогодба, ще приемете трети пол и джендър идеологията в учебните заведения. Няма по какъв начин това да стане.

“БСП за България ” в три Народното събрание внасяме закони за домашното принуждение над дами и деца. И като жена, и като майка, нали не си представяте, че аз търпя насилието над дами? Всичко сме създали. Но това, което касае децата, третия пол, който би трябвало да се избира от някакъв лист от 14 благоприятни условия, които не са биологични и физически - аз с това ще се боря доколкото мога и до момента в който мога.

Подобен напън ми беше оказан и от новия ръководител на ПЕС Льовен, който в писмо написа, че управлението на Българска социалистическа партия е заело неправилна позиция във връзка с Истанбулската спогодба. Напомням, че това не е първият път, когато партии членки на ПЕС са обезпокоени от позицията на Българска социалистическа партия в отбрана на обичайното семейство, разясни тя.

След 18 години хората са свободни да си вършат избора какви са, това е човешко право, ние към това не се противим. Но не закачайте децата и това ми е обръщението към всички български жители: пазете си децата и дайте да ги пазим дружно.

Ако това е въпросът на модерното ново ляво, то това би трябвало доста съществено да бъде разисквано на идния Конгрес на Българска социалистическа партия, където ще приемем нова стратегия. Според мен към момента лявото в света са заплати на служащи, неравенства, неправда, обществено слаби, екология, младежи, деца, сподели още Нинова.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР