В три области на страната е обявен оранжев код заради

...
В три области на страната е обявен оранжев код заради
Коментари Харесай

Оранжев код в три области заради силен дъжд

В три области на страната е разгласен оранжев код поради изобилните превалявания - Кърджали, Хасково и Смолян. 

В същото време в 14 области е разгласен жълт код. Той е в действие за областите Русе, Силистра, Разград, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил. 

Днес времето ще се задържи облачно, преваляванията ще продължат, само че ще отслабват. Значителни по количество ще са на обособени места в Родопите. Там са вероятни и гръмотевици, оповестяват от Националния център по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.  

Максималните температури ще са в необятни граници: от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни региони.

В югоизточните региони ще продължи да духа сдържан южен вятър. В Дунавската низина вятърът краткотрайно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще стартира да нахлува леден въздух и през нощта против понеделник дъждът в северозападните планински региони ще премине в сняг.

Атмосферното налягане ще е по-ниско от междинното за декември. След обяд ще се покачва.

В планините няма да е уместно за туризъм. Ще бъде облачно, с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. На места в Родопите преваляванията ще са обилни, вероятни са гръмотевици. Ще духа мощен и плевел юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 8°, на 2000 метра - към 0°.

По Черноморието ще е най-вече облачно с валежи от дъжд над северната част. Ще духа сдържан, краткотрайно и мощен южен вятър. Максималните температури ще са 14° - 19°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР