В третия ден от протеста на КНСБ ръководството на синдиката

...
В третия ден от протеста на КНСБ ръководството на синдиката
Коментари Харесай

Трети ден протест на КНСБ: Синдикатът се среща с политическите сили в НС

В третия ден от митинга на КНСБ управлението на синдиката стартира срещи с политическите сили в Народното събрание, на които излага настояванията си. Първите диалози бяха с парламентарните групи на ПП-ДБ и Движение за права и свободи.

Подробности вижте във включването на Вера Александрова

От КНСБ упорстват да слагат настояванията си преди второто четене на бюджета, тъй че да получат опция те да бъдат разисквани. Получиха увещание, че ще бъдат поканени на среща в Министерство на финансите още идната седмица.

" Добрата вест е, че правят оценка това, че от общото искане за 1 милиард и 100 милиона, 700 милиона от тях към този момент са включени в бюджета. Дори част от тях са действително самодейност на ПП-ДБ съответно, а не на синдикатите. Това, което се разбрахме със синдикатите и поемаме като ангажимент от ПП-ДБ, е началото на идната седмица бюджетната комисия, членовете на нашата ПГ ще създадем среща с министъра на финансите и ще търсим благоприятни условия в границите на трите % недостиг, без раздуване на разходната част, за търсене на оптимално обективен растеж на приходите ", посочи Венко Сабрутев, ПГ на ПП-ДБ.

" Исканията на синдикатите ги намираме за обективни, за добре обосновани. Те са за към 305 млн. Дори бих споделил, че са подходили държавнически, и не са се разположили в зоната на популизма. Повечето от тях са за прехрана и ние бихме ги подкрепили, несъмнено, след деликатно разглеждане. Може би единственото нещо, което ни стопира е, че те ще бъдат за сметка на финансовите разноски ", сподели Йордан Цонев, ПГ на Движение за права и свободи.

За през днешния ден са планувани срещи и с депутатите от ГЕРБ-СДС и " Българска социалистическа партия за България ".

Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР