В третия ден на консултации за съставяне на правителство в

...
В третия ден на консултации за съставяне на правителство в
Коментари Харесай

Преди финала на първия кръг от консултациите за кабинет: Какви са нагласите на партиите?

В третия ден на съвещания за сформиране на държавно управление в границите на 47-мия парламент с третия финален мандат, Българска социалистическа партия се среща през днешния ден в 14 часа с управлението на " Демократична България ", а по-късно и с депутатите, напуснали " ИТН ".

Изявленията по време на срещите следете онлайн по БНТ1, на bntnews.bg и на страницата на " По света и у нас " във Facebook.

Какви са настройките на политическите сили преди финала на първия кръг от договаряния вижте във включването на Гергана Гайдарова.

Независимият народен представител Николай Радулов съобщи пред Българска национална телевизия, че би дал своя вот за кабинет, който се поддържа от " ИТН ", само че без министри от партията на Слави Трифонов в него.

В коридорите на Народното събрание настройките на участниците в консултациите са по-скоро положителни. Вчера Комисията по конституционни и правни въпроси одобри на първо четене Антикорупционния закон с гласовете на " ИТН ". От Има Такъв Народ имат възражения по текстовете, само че ще ги внесат под формата на оферти за промени сред първо и второ четене на закона. Днес Ива Митева съобщи, че от партията подготвени да поддържат кабинет, воден от Асен Василев.

От " Демократична България " дефинираха напредването на законопроекта срещу корупцията към пленарна зала като добър знак.

" Това беше една крачка към възобновяване на опцията да твърдим, че имаме общи цели и че най-важната цел на това ръководство - битката с корупцията, в действителност се вършат старания в нейна посока. Рисковете свързани с това да проведем избори в миг, в който би трябвало да подготвим страната си за тежката зима, която ни чака. И в случай, че идващият парламент не наподобява по-прост от позиция за сформиране на държавно управление, са доста огромни. И по-разумно е съгласно нас да се сформира такова ръководство. ", сподели Христо Иванов от " Демократична България ".

" Този закон беше една от значимите стъпки, която ние поставихме като изискване за продължение на договарянията. Така, че е един добър знак. ", съобщи и Андрей Гюров от ПГ на " Продължаваме промяната ".

" Подкрепихме го през вчерашния ден - да, тъй като считаме, че антикорупционното законодателство се нуждае от дълбока смяна. Ако в този момент успеем да образуваме кабинет, той ще е по-силен и здрав в сравнение с беше в началото. ", сподели Ива Митева от " ИТН ".

" От позиция на сформиране на бъдещо държавно управление ние сме много гъвкави - имаме няколко съществени условия, несъмнено и те са битка с корупцията, усилване на службите, които се грижат за националната сигурност, цялостни промени в Министерство на вътрешните работи. Бих приел държавно управление с поддръжката на Има Такъв Народ, само че без министри от него. ", съобщи в " Денят стартира Николай Радулов.

" Всичко върви по проект. След като имаме някакви резултати, ще ви осведомяваме навреме. ", сподели Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР