В трескава подготовка за летните почивки събираме голямо количество багаж,

...
В трескава подготовка за летните почивки събираме голямо количество багаж,
Коментари Харесай

Допълнителен багаж в автобуса: Кога и на кого се плаща?

В трескава подготовка за летните почивки събираме огромно количество багаж, изключително, в случай че пътуваме с рейс.  Зачестяват случаите на сюрпризирани пасажери, които би трябвало да платят за спомагателен багаж.
" Всяка компания би трябвало да разгласява информацията за багажа в общите условия. Повечето оферират безвъзмезден куфар до 30 кг, размерите са разнообразни, ръчен багаж в купето, който е безвъзмезден, а нормално спомагателният багаж е сред 3 и 5 лева ", съобщи основателят на онлайн платформата " Ние, потребителите " Габриела Руменова в студиото на " България заран ".

Тя заяви за случаи, в които да вземем за пример плажен чадър е прикрепят в профил на куфара и пасва като размер. Тогава пасажерът не заплаща спомагателна такса за втори багаж за сянката, която си носи. Руменова предизвести заплащането на спомагателен багаж да става на касата при пазаруването на билета за пътешестване.

" Багажното се отваря директно преди пътуването. Плащането, в случай че става на касата, може да ни изнерви нас и останалите пасажери и водача, което не е добре. Една дама носеше втори багаж, разбра, че би трябвало заплати за него преди тръгването и се сътвори напрежение ", даде образец гостът.

Пред Bulgaria ON AIR тя посочи, че в случай че в общите условия ли някъде другаде в формален източник не е посочено, че вторият багаж се заплаща, не сме длъжни да даваме пари за него. Руменова предизвести, че се случва водачи да оферират да сложат багажа като вземат таксата на ръка при товаренето. В тази обстановка, в случай че по-късно се случи нещо с този багаж, пасажерът не може да си търси правата.

" При случай компанията дължи обезщетение за всяка единица багаж - 1200 евро, когато пътуването е над 240 км ", добави Руменова.

Компаниите също по този начин могат да забранят превозването на домашни любимци с техните рейсове. Затова е значимо да се ревизират изискванията и дали е нужно пазаруването на билет. Гостът предизвести да се внимава изключително доста с офертите last minute. Препоръча изискванията да бъдат добре тествани, с цел да няма изненада освен в действителната цена, само че и в това какво се получава против нея.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР