В традицията по хвърлянето на кръста за ще се включат

...
В традицията по хвърлянето на кръста за ще се включат
Коментари Харесай

Богоявление и за децата: Най-малките вадят кръста от басейн


В традицията по хвърлянето на кръста за ще се включат и деца. Най-малките ще могат да усетят атмосферата на Йордановден, само че не в ледените води на реки и водоеми, а в плувен басейн „ Спартак “ в София. Инициативата се организира за поредна година от първенеца по плуване в ледени води Петър Стойчев.

„ Искаме да предадем традициите на нашата християнска вяра. Искаме да дадем опция на най-малките деца, тъй като традицията повелява кръстът да се хвърли в открит водоем, който е леден, само че децата не могат да бъдат част от това. Ние желаеме да ги научим в басейн „ Спартак “, с цел да могат да почерпят от това и един ден да се наредят на хорото в Калофер “, сподели Петър Стойчев.

Всички деца са добре пристигнали с родителите си да станат част от християнския празник. Температурата на водата в басейна е 29 градуса. Взети са всички ограничения за сигурност.

Следващата седмица първенецът по плуване в ледени води Петър Стойчев и негови състезатели отпътуват за френското село Самуа, където ще вземат участие в международното състезание по ледено плуване.

„ Вложили сме много старания да се подготвим добре, да сме конкурентни и да се целим към върха. Има към 500 души от 60 страни, сериозна конкуренция “, сподели Радостин Кръстев, който ще съставлява България на кралската дисциплинираност 1000 метра.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР