В традиционното си годишно писмено послание мултимилиардерът Бил Гейтс предупреди,

...
В традиционното си годишно писмено послание мултимилиардерът Бил Гейтс предупреди,
Коментари Харесай

Бил Гейтс: Светът трябва да похарчи милиарди долари, за да спести трилиони и да спаси живота на милиони хора

В обичайното си годишно документално обръщение мултимилиардерът Бил Гейтс предизвести, че светът би трябвало да се готви за идната пандемия, както би се готвил за война, заяви БНР.

Светът би трябвало да похарчи милиарди долари, с цел да спести трилиони и да избави живота на милиони хора ", написа Гейтс, като показва, че вредите и загубите от Covid-19 се пресмятат на към 28 трилиона $.

Бил Гейтс поучава да се влага в диагностични и имунизационни технологии и в световна система за ранно предизвестие, както и за основаване на спецчасти от 3000 противопандемични пожарникари.

И до момента в който броят на инфектираните с ковид хора по света надвиши 100 милиона, в китайския град Ухан завърши 14-дневната карантина на интернационалния екип специалисти от Световната здравна организация (СЗО) и той стартира работа по определяне на произхода на ковид.

Говорителката на Белия дом Джен Саки съобщи, че безусловно би трябвало да се стигне до истината и че е тъпо, че продължава дезинформацията от някои източници в Китай.

Пекин отвърна с апел към Вашингтон да не политизира следствието.

"Надяваме се, че Съединени американски щати ще могат да работят с Китай, ще подходят отговорно, ще почитат обстоятелствата и научните данни, както и усърдната работа на интернационалния екип от СЗО. Така учените ще могат да работят за определянето на произхода на Covid-19, свободни от политическа интервенция ", сподели представителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян.

Междувременно "Пфайзер " и "Бионтех " оповестиха междинни резултати от проучвания за успеваемостта на тяхната ваксина против разновидности на ковид, съгласно които тя обезпечава задоволителна отбрана от английския и от южноафриканския вариант. Заключението към този момент е, че не се постанова модифициране на имунизацията, което би лишило няколко седмици.

Подобни резултати по-рано тази седмица разгласи и американската компания "Модерна ".

А унгарското държавно управление напредва с проектите си да диверсифицира доставките на ваксини против Covid-19. След месец - в края на февруари, в страната се чакат 300 000 дози от съветската "Спутник V ", заяви представителят на премиера Виктор Орбан - Гергели Дюляш.

Руската ваксина не е утвърдена от Европейската организация по медикаментите, само че в Унгария ще е законна с позволение за незабавна приложимост.

Дюляш уточни, че Будапеща ще търси и други разновидности за увеличение на броя на имунизациите - с сходни разрешителни за който и да било артикул, без значение дали е утвърден от Евросъюза - стига най-малко 1 милион дози от него да са били към този момент употребявани по света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР