В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант

...
В този свят армията възвръща ролята си на действен гарант
Коментари Харесай

Радев на парада: Силата на духа ни е възкресявала дори след вековно робство

В този свят армията възстановява ролята си на активен поръчител на сигурността и благоденствието. България е стожер на мира в нашия съкрушен с история район. На съседите си гледаме като на другари. Днес на жълтите павета ще приветстваме марша на нашите братя македонци. Това съобщи президентът Румен Радев в словото си във връзка Деня на храбростта и празника на Българската войска, представен от БГНЕС.

На кръстопътя на географията България е оживяла 13 века и когато силата на съперника е сломявала нашия многочислен народ, силата на духа го е възкресявала даже след епохи на иго. Затова Св. Георги войник е знак на несломимата ни воля и очакване. Точно век ни дели от края на Първата международна война, последва я Втората – още по-унищожителна. Доскоро светът вярваше, че ужасът от претърпяното ще предотврати нови кръвопролития, само че те са факт по улиците на Стария континент. Свят, в който персоналният нарцисизъм се постанова като светоглед, националните егоизми се завръщат, а това ще рече нови опасности и конфликти ", сподели президентът. Той съобщи, че армията възстановява ролята си на поръчител за сигурността и благоденствието на страната ни и добави, че нехайното отношение към армията подкопава силата. В този свят армията възстановява ролята си на активен поръчител на сигурността и благоденствието.

" България е стожер на мира в нашия съкрушен район. Но българите би трябвало да осъзнаем, че свободата и суверенитетът не се заявяват с заявления, а се обезпечават с задоволително мощ и героизъм. Затова наложително би трябвало да помислим за хората, призвани да пазят България. Ние сме били мощни, живели под знака на доблестта и добродетелите. Храбростта не се демонстрира единствено на бойното поле. Днес би трябвало да преоткриваме добродетелите като изричаме истината, да браним демокрацията и да въставаме против несправедливостта ", безапелационен е президентът.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР