В този сезон се сблъскваме с така наречените риновируси. Те

...
В този сезон се сблъскваме с така наречените риновируси. Те
Коментари Харесай

200 вируса ни атакуват

" В този сезон се сблъскваме с по този начин наречените риновируси. Те засягат горните дихателни пътища - носа и носоглътката. Отделно има и грипни и респираторно синцитиални вируси. Това е един букет от близо 200 вируса, които могат да нападат дихателната система ", съобщи пулмологът доктор Александър Симидчиев пред bTV.

Той акцентира, че недоволствата са доста сходни и са свързани със запушен нос, хрема, кашлица, от време на време подсвиркване в гърдите - бронхиолит.

“Има такива, които постоянно провокират единствено едно от тези недоволства и други, които засягат единствено горните дихателни пътища ", добави доктор Симидчиев. 

Пулмологът акцентира, че общоприетите ограничения са домакински покой, течности и рационално хранене с превес белтъчните храни. 

Той бе безапелационен, че антибиотиците би трябвало да се изписват единствено от доктор. 

Антибиотиците ще оказват помощ тогава, когато са предписани от човек, който знае за какво се предписват и по кое време се предписват, т.е. доктор. Много хора считат, че антибиотиците са безобидни, само че в действителност те провокират много съществени резултати върху публичното здраве. Когато доста постоянно вкарваме антибиотици в нашия организъм, бактериите, които са към този момент там, стартират да привикват с тях получава нещо, което се назовава устойчивост. Това е същинският камшик, тъй като след няколко години на безсистемно прилагане на антибиотици може да се стигне до там, че да се лишим от този голям прогрес в медицината и няма да има с какво да се лекуваме ", изясни доктор Симидчиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР