В този прохладен летен ден множество хора се събраха в

...
В този прохладен летен ден множество хора се събраха в
Коментари Харесай

Производители: Яйцата поскъпват до 50 ст.

В този ветровит летен ден голям брой хора се събраха в Долни Богров, с цел да се разходят по пазара и да прегледат какво ще им предложат продавачите този път. Самият пазар предлага както хранителни артикули, по този начин и облекла. Днес на пазара имаше и богат избор от животни - кокошки, кучета, гълъби, гъски, рибки и даже бебета костенурки.

“В пазара вземам участие от 30 години ”, съобщи един от продавачите на пазара в изявление за БГНЕС. Той изясни, че през годините е имал плантация за свине, по-късно плантация за зайци, а в този момент се е спрял на развъждането на патици, гъски, пуйки и кокошки. “Хората имаха интерес да купуват, само че в този момент няма по какъв начин да имат интерес, тъй като хората нямат приходи, а една хубава кокошка коства 20 лв., до момента в който предходната година беше 10 лв. ”, сподели той и уточни, че цената на яйцата се повлиява от цената на храната за кокошките, която персонално за него е към 6000-7000 лв. на месец за 3000 пернати. Мъжът предвижда, че септември месец цената на едно 100-грамово яйце ще доближи до 50 стотинки.

Друг продавач показа, че също идва постоянно да продава кученца на пазара. Мъжът изясни, че не отглежда кучета, а продава дребните на своето куче. Според него има разнообразни фактори, които въздействат върху пазаруването на кучета. “Много е значимо по кое време ще се родят кучетата. Ако се родят пролетта, когато няма други кучета, тогава те се продават бързо. А в този момент пазарът изобилства с кученца ”, споделя продавачът. Въпреки това се похвали, че сутринта е продал едно кученце.

Пазарът посреща своите посетители с голям брой хранителни артикули, множеството от тях домашни. Има голям избор от домашно сирене, зеленчуци, плодове и месо. А търсачите на чувства могат да си купят и облекла и обувки, килими, ръчен самун, бъчви за вино, принадлежности за обработка на земеделска земя и доста други артикули
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР