“В този парламент БСП успяхме да проведем социалната си политика,

...
“В този парламент БСП успяхме да проведем социалната си политика,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Благодарение на БСП всяко семейство ще спести по 300 лв. на дете за учебници

“В този парламент Българска социалистическа партия успяхме да проведем обществената си политика, изключително ориентирана към деца, младежи и млади фамилии. Безплатните учебници ще оказват помощ на 280 хиляди деца. Всяко семейство ще спести по 300 лева за едно дете за учебници. ” Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в “Интервюто в Новините на Нова ”. 
Тя уточни и различен позитив - увеличената минималната работна заплата, призната най-много под напън на Българска социалистическа партия. " Нещо, което служебният кабинет не искаше ", обърна внимание Нинова. 
“Сигурно не помните, само че имаше един законопроект за закриване на детските ясли. Оказахме невероятна опозиция в цялата страна и спасихме детските ясли. Още едно положително - общински лечебни заведения, библиотеки, читалища, обществени домове - с помощта на Българска социалистическа партия получиха поддръжка за цената на тока и над 200 лева се поема от страната ", заключи Нинова за работата на парламентарната група на “БСП за България ” в 48-ото Народно заседание. 
По нейните думи, макар че левицата си е научила уроците от управническата коалиция, е удовлетворена, че министрите на Българска социалистическа партия са си изпълнили уговорките, които са поели пред хората. “Това беше най-мощната обществена политика в последните години - нарастване на пенсиите, на майчинството, безвъзмездни детски градини и ясли, нарастване на минималната заплата, на ваучерите за храна. Ние си защитихме лицето ", напомни Корнелия Нинова. 
“Нашата позиция е, че даването на оръжия удължава войната. Трябва да се реши по дипломатически път въпросът. Чуйте какви гласове има в последните седмици от огромните в Европа. И президентът Макрон, и канцлерът Шолц обявиха: “Въпреки рецензиите, ние няма да прекратим разговора и пътя към Русия и ще водим диалог с Путин. ” Това е пътят - диалози, дипломация и възобновяване на мира ”, сподели водачът на Българска социалистическа партия за войната в Украйна. 
Тя прикани всички, които приказват, че България е изнасяла оръжия за Украйна, да извадят един документ. “Какво се приказва в последно време - толкоз е скочило производството, че сме създали експорт за 6 милиарда. Ето, стенограма от Народното събрание, където съм питала настоящия министър на стопанската система, който не ми е почитател, защото съм го уволнила за корупция. Той дава отговор от трибуната на Народното събрание, че държавното управление е изнесло оръжие за 2 милиарда. Къде са два, къде са шест? ”, уточни Нинова. 
Тя сподели и отчет от Народното събрание, където по нейните думи написа всичко -  откъде, закъде, какво количество, за какви пари е изнасяно.
“България и преди, и в този момент, и след нас ще изнася оръжия за 60 страни. Тези страни си го купуват и ни дават документ, че си го вземат за себе си, т.е. те са крайният консуматор. Това е по българското и интернационалното право. След като станат притежатели, те могат да го подаряват, препродават. Ние нямаме право, нито се изисква по интернационалното право, те да ни дават информация ”, изясни Корнелия Нинова и добави, че при експорт на оръжие, министърът на стопанската система не подписва нищо самичък. Преди него се подписват ДАНС, военно разузнаване, Министерството на защитата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на външните работи. 
“Как си представяте България с боеприпасите от “Арсенал ” да е избавила Украйна, където се изсипваха милиарди съвременно оръжие? Това е безусловно несериозно. Това е конкуренция кой е по по най пред външни сили ", разяснява още тя. 
“Преди Сергей Станишев да укорява управлението на Българска социалистическа партия, той би трябвало да отговори на няколко въпроса. Защо вкара най-дясната мярка - плосък налог, от който към момента носим тежест? С решението на кой групов орган се прегръщаше и правеше коалиция с Лютви Местан на Орлов мост? И последно, да изясни за какво по негово време в ПЕС избухна най-големият корупционен скандал в Европа - “Катаргейт ”. Като отговори на тези въпроси, да заповяда ”, сподели Нинова за мненията на някогашния ръководител на партията.  
Корнелия Нинова уточни, че избор на ръководител на Българска социалистическа партия ще има след година и половина. “Ние сме най-демократичната партия в България - единствената, която си избира ръководител с гласоподаване на всички членове. На Конгрес не може да се избира ръководител. Така че след година и половина всички кандидати за поста са добре пристигнали. Да се явят пред членовете на партията и каквото те решат ”, заключи тя.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР