В този момент, на площад Княз Александър I в София

...
В този момент, на площад Княз Александър I в София
Коментари Харесай

Протести в столицата, Шумен, Бургас, Варна, Дупница и други градове

В този миг, на площад " Княз Александър I " в София би трябвало да стартира националният митинг против високите цени на горивата, новото нарастване на наложителната автозастраховка " Гражданска отговорност " и по-високите налози за старите коли. 
Протестиращите към този момент се събраха на площада пред Българска народна банка. Според желанията им, декларирани в обществените мрежи, където се провеждат, наличието си са удостоверили близо 3000 души. В момента техният брой тук, доколкото може да се реши, е към 1000 индивида, само че десетки коли също са паркирани тук в пространството, където е свободно. Към митинга тук се чака да се причислят и представители на групите протестиращи от цялата страна. По информация на " Хоризонт " обаче научихме, че искащи от Перник да се причислят към този час тук, към митинга, са били спрени на автомагистрала " Люлин ". Протестиращите вървят в посока Министерски съвет и крещят: " оставка ", " отпадъци " и възразяват освен против цената на горивата, към този момент по-високите налози за старите коли и следващото повишаване на застраховката " Гражданска отговорност ", само че се събират, с цел да стачкуват и против, по техните думи, " мизерията на българите ".

Стотици шуменци се събраха на митинг пред зала „ Арена “ против високите цени на горивата. Протестиращите затвориха улица „ Марица “, съобщи кореспондент на Радио „ Шумен “. Хората се разхождат по пешеходната пътека и попречват прекосяването на колите. Ивелин Стефанов, който е измежду уредниците на митинга, съобщи, че упорстват за виновен орган, който да управлява и контролира цените на горивата.

В Дупница към 200 души излязоха на митинг при считаното надали не за историческо място - " Барикадите " до основен път Е-79 и до жп линията София-Кулата, където през зимата на 1997 год. стотици бяха непрекъснато, тогава с други претенции.

За към половин час те блокираха пътя, до 12,30 часа придвижването беше пренасочено по други направления и колони от чакащи коли не се образуваха. Няма произшествия, споделиха от полицията, която бе осигурила защита на региона и пътния сектор.

Протестиращите носеха плакати срещу високите цени на горивата, за готвените убийствени нарастване на " Гражданската отговорност ", налозите и други претенции, които изкараха през днешния ден хиляди българи по улиците и кръстовищата. От 14 ч. ще стартира протестно автошествие от с. Ябълково през Кюстендил до изхода на града за ГКПП-Гюешево.

В Плевен над 100 автомобила се включиха в протестно автошествие. Недоволството е от високите цени на горивата и против системата бонус-малус, която се предлага за гражданската отговорност.

Протестиращи от Варна блокираха за час придвижването по Аспаруковия мост.

Близо 500 души се включиха в митинга против високите цени на горивата в Бургас. Сред тях към 250 рокери и таксиметрови водачи. Протестните дейности започнаха напрегнато сред водачите и полицейски чиновници, които правиха инспекция на персоналните данни и връчваха остарели фишове за нарушавания.

След едночасов митинг на място към 100 автомобила от Пазарджик потеглиха в автоколона към Пловдив, с цел да се причислят към проведеното автошествие там,под надпис „ Съединението прави силата “.

Близо 1000 автомобила потеглиха в протестно шествие в Пловдив.  Към протестиращите от града, които се събраха малко преди 11 часа, се причислиха и коли, развяващи българското знаме, от Пазарджик. Основни улици и булеварди в Пловдив ще бъдат блокирани поради протестната колона, в която има и доста мотори. Участниците в шествието, което се охранява от десетки служители на реда,недоволстват от високите цени на горивата, Обявяват се също за по-високи приходи и против увеличените налози на старите коли и квалифицираното повишаване на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

В Благоевградска област стотици коли се включиха в националния митинг против цените на горивата и повишаването на живота. Протестират още Гоце Делчев, Разлог и Петрич, където се чака да бъде затворен граничния пункт Кулата. Организаторите на митинга за първи път ясно изрекоха, че желаят оставката на цялата политическа власт и потвърдиха, че се готви необятен цивилен план за бъдещето на България. 

За първи път доста пенсионери се включват в митинга.

Към 14 часа се чака да стартира и митингът в столицата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР