В този ден Америка загуби своята невинност, разбра, че е

...
В този ден Америка загуби своята невинност, разбра, че е
Коментари Харесай

Журналист от CNN за атентата в САЩ: Америка разбра, че е уязвима и ѝ трябват съюзници

В този ден Америка загуби своята непорочност, разбра, че е уязвима и има потребност от съдружници. Това съобщи пред журналистът от CNN Ралица Василева, отразявала атентатите в Ню Йорк.

 Атаките в Ню Йорк 20 години по-късно: Кадрите от 11 септември, които раздрусаха света Виж още

" Бях в нюзрума и се приготвях за предаване, когато видяхме първия ексклузивен бюлетин за атентатите. Мислех, че става въпрос за самолетна злополука. После видяхме по какъв начин със страхотна мощ се вряза втори аероплан в постройката. Тогава разбрахме, че става въпрос за невиждана офанзива. Светът се промени за часове. Бивши врагове станаха съдружници. Това е събитие, което помниш цялостен живот. Работихме през цялата нощ ", показа Василева.

" Винаги войните се случваха другаде. Затова до тогава множеството американци се усещаха предпазени. В този ден целият свят протегна ръка на Съединени американски щати. Имах родственици, които живеят в Ню Йорк. В началото не знаех какво се е случило с тях. Само знаех, че не работят покрай кулите близнаци ", сподели още журналистът от CNN.

И добави, че най-тежко ѝ е било да интервюира околните на починалите.

" Такова нещо не бяхме виждали до момента, такава свирепост, не знаеш какво са ти скроили, само че се върнахме с сътрудниците и поехме работата си ", добави журналистката.

" Никога няма да не помни по какъв начин се вряза вторият аероплан, а и геройството на хората в четвъртия аероплан. Пожарникарите и служителите на реда, които отиваха вътре в кулите да избавят хора, до момента в който хората бягаха на открито. Никога няма да не помни и околните на починалите - те желаеха да бъдат интервюирани, тъй като желаеха да опишат и покажат фотоси на своите близки, които издирваха. Никога няма да не помни тази човешка тъга. Както и по какъв начин всички вървяха, задачите в пепел ", показа тя.

20 година в Афганистан са доста, 20 година е задоволително да градиш народна власт в непозната страна. Проучванията посочваха, че американците желаят евакуиране от Афганистан. Никой не очакваше подобен колапс на държавно управление и войска, разяснява още журналистката.

Светът е по-несигурен, с повече закани, само че и по-развит, имаме способи да намерим позволение. Просто би трябвало да се приспособяваме към тази неустановеност и отново да живеем пълностоен живот, добави Василева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР