В този час започва повторният оглед на щетите, нанесени от

...
В този час започва повторният оглед на щетите, нанесени от
Коментари Харесай

Във Враца започва повторният оглед на щетите от ураганната буря

В този час стартира повторният оглед на вредите, нанесени от ураганната стихия в нощта против неделя, която отнесе покриви във врачанския квартал Кулата. Въз основа на направените протоколи общината ще търси средства от държавната комисия за бедствия и повреди, съобщи

Стана ясно, че общо пет са къщите, които са напълно без покрив, а по всички здания в квартала има провали счупени керемиди, капаци и обшивки. По неотложност нощес от локалното комунално сдружение помогнаха на потърпевшите с найлони за краткотрайно покриване на къщите. От общината дадоха обещание да обезпечат строителни материали и непринуден труд, както и да приканват за парична помощ от донори.

Според първични калкулации ремонтът на покрив, който е напълно съборен, ще коства към 20 000 лв.. Повечето от потърпевшите ще чакат помощ от общината и страната, тъй като малко на брой са застраховали имуществото си. Днес стартира и подмяната на пречупените от бурния вятър електрически стълбове. В момента в квартала има ток, само че от краткотрайни уреди. Започва и почистване на съборените дървета и клони.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР