В този бранш, свързването на две тръби, които идват от

...
В този бранш, свързването на две тръби, които идват от
Коментари Харесай

Изграждането на ”Балкански поток” приключи, няма диверсификация за България

В този отрасъл, свързването на две тръби, които идват от две разнообразни страни, се назовава златна връзка. Когато се стигне до златна връзка, това значи, че планът върви към привършване и доставката на газ ще стартира скоро, обяснил е Ференц Саболч - ръководител на управителния съвет на FGSZ.

Генералният управител на „ Сърбиягаз “ Душан Баятович сподели, че по този метод е комплициран завършек на дългогодишните старания, с която страната най-сетне е решила въпроса за доставките на газ от различен източник, а освен през Украйна, оповестява още БГНЕС.

За построяването на своята част от „ Балкански поток” България влага сред 2 и 3 милиарда лв.. Газът, който ще минава през него, ще бъде съвсем напълно съветски, което значи, че ролята му за разнообразяването на енергоизточниците за нашата страна, ще бъде на процедура нулева. Обслужването на заемите, взети за построяването на тръбата на българска територия, ще тежи дълги години върху българските данъкоплатци. Освен това тръбата ще се употребява единствено за пренос на газ от Турция към Сърбия, само че не и за газоснабдяване на клиенти в Северозападна България.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР