Ето защо фермерите не са включени в месечния отчет за работни места в САЩ

...
В това, което обикновено е първият петък на всеки месец,
Коментари Харесай

В това, което обикновено е първият петък на всеки месец, Бюрото по трудова статистика на САЩ публикува своето резюме на състоянието на заетостта или месечен отчет за работните места, официално известен като доклад за „неселскостопански заплати“. Това е моментна икономическа снимка, която предоставя важна информация за загубата и придобиването на работни места и цялостното здраве на пазара на труда в САЩ. Това може също да доведе до колебания на фондовия пазар и да повлияе на решенията на паричната и фискалната политика.

Много селскостопански работници са сезонни

Но защо този ключов отчет за заетостта включва само „неселскостопански“ работници?

Най-ясният отговор е, че точното преброяване на фермерите би било твърде трудно и твърде скъпо.

Уебсайтът на BLS казва, че правителството на САЩ разчита на административни записи от Службата за осигуряване при безработица, за да определи данните за заплатите за своите месечни отчети за работа. Това означава, че работниците, които не са обхванати от правителствената система за осигуряване за безработица, която изплаща обезщетения на работници, които са загубили работата си, няма да бъдат отчетени.

Селскостопанската работа е силно сезонна и често е ориентирана към семейния бизнес или неформална работа, което означава, че много от служителите в индустрията традиционно не са обхванати от ползи за потребителския интерфейс, според Ерика Грошен, бивш ръководител на Бюрото по трудова статистика.

В резултат на това получаването на точно преброяване би било огромна задача за BLS, каза Грошен.

„Извършването на сезонните корекции би било много предизвикателство и размерите на извадката биха били много малки, защото това наистина не е толкова голяма част от общата заетост“, каза тя. „Така че би било много скъпо и качеството вероятно няма да е страхотно.“

Кой брои фермерите?

Въпреки това, въпреки номенклатурата „неселскостопански“, все по-голям дял от селскостопанските работници попадат в отчетите за работа на BLS.

Тъй като селскостопанската индустрия се консолидира и по-малките семейни ферми правят път на корпоративни селскостопански гиганти с повишен фокус върху автоматизацията, повече от тези работници са получили право на осигуряване за безработица, каза Грошен.

„Онези, които са в тези обединени големи земеделски компании, като например хора, които поддържат машини или правят програмиране или прогнозиране, тези хора се броят“, каза тя.

Земеделските работници, които се промъкват през пукнатините на доклада на BLS, обаче не са напълно неизвестни.

В исторически план работата по преброяването на земеделските работници се пада на Министерството на земеделието на САЩ поради връзките му с ферми в цялата страна. Два пъти годишно, през май и ноември, Министерството на земеделието на земеделието провежда проучване на труда в земеделските стопанства, което включва полски работници, работници в животновъдството, надзорници и други хора, които работят във ферми. Последното проучване на Министерството на земеделието на САЩ, публикувано през май, установи, че 651 000 работници са били наети директно във ферми и ранчо в САЩ през седмицата от 9 до 15 април.

Описанието на „неселскостопанските заплати“ беше прието преди десетилетия, когато фермерите представляваха по-значителен процент от икономиката на САЩ, каза Грошен. Но фермерите не са единствените работници, които докладът за работните места изключва: Избрани длъжностни лица, домашни работници, някои членове на духовенството и хора с много други нетрадиционни професии също са изоставени в официалните данни за работните места.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР