В топлото време се засилват проверките за спазването на изискванията

...
В топлото време се засилват проверките за спазването на изискванията
Коментари Харесай

Проверяват как се работи в горещините

В топлото време се ускоряват инспекциите за спазването на условията за здравословни и безвредни условия на труд. От Главната ревизия по труда ще ревизират дали режимът на работа се преценява с високите температури през лятото. Работодателите, които не съблюдават условията и не обезпечат естествена температура в пространствата, са застрашени от наказания, които стигат до 15 000 лв..

Строителните служащи, които работят навън са измежду най-застрашените от високите температури, както и тези, които са ангажирани в земеделието на полето. Проверки ще се вършат и в закритите пространства и заводи, където инспекторите по труда откриват най-честите нарушавания. А пътуващите в рейсовете на градския превоз в Пловдив се оплакаха, че в жегите автобусите се трансформират в преносима сауна, защото в доста от тях климатиците не работят.

Проверката на общината откри, че от 200 движещи се рейса, в 40 климатиците не действат. Санкцията, която общината може да постанова на превозвача, е по 300 лв. за неработещ климатик в рейс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР