В Токио, градът домакин на следващите летни Олимпийски игри, започна

...
В Токио, градът домакин на следващите летни Олимпийски игри, започна
Коментари Харесай

Започна предизборната кампания за губернаторския вот в Токио

В Токио, градът хазаин на идващите летни Олимпийски игри, стартира акцията за изборите за губернатор, планувани на 5 юли, предадоха международните организации. За любимец е посочена актуалната губернаторка Юрико Коике, само че за поста се борят още 20 кандидати.

Предизборната акция на претендентите е главно фокусирана върху това кой да е отговорът на пандемията от COVID-19 и по какъв начин градът да се приготви за възможна втора и трета вълна на болестта. Сред предизборните тематики е и ръководството на потърпевшата от коронавирусната рецесия стопанска система на града.

Коике стана първата губернаторка на Токио през 2016 година Смята се, че в този момент тя ще получи неофициалната поддръжка от ръководещата Либерално-демократична партия на премиера Шиндзо Абе и нейния съдружен сътрудник в държавното управление - партията Комейто.

Коике беше подложена на критика, че е съобщавала за по-малко случаи на инфектирани и не е наложила по-строги ограничения на изолираност в града, с цел да може да се осъществят олимпийските игри, преди да бъде взето решението за отлагането им за следващата година. След като на 24 март Международният олимпийски комитет и локалните управляващи се договориха игрите да бъдат отсрочени с година, броят на доказаните случаи на болест в Токио набъбна внезапно.

Губернаторката на столичната префектура в този момент предлага да се сътвори конструкция, сходна на американските Центрове за надзор и предварителна защита на болесттите, с цел да може страната да се приготви за друга вълна от вирусна зараза.

Сред останалите претенденти за губернаторския пост на Токио е Кенджи Уцономия, който оглавява японската Федерация на юристите. Той се бори за трети път за поста и е подкрепян от главната опозиционна Демократическа партия. Сред претендентите е и Таро Ямамото, някогашен артист и водач на партията Рейва Шинсегуми, основана предходната година. Той дава обещание да анулира олимпийските игри, в случай че бъде определен за губернатор.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР