В TikTok можем да се натъкнем на голям обем от

...
В TikTok можем да се натъкнем на голям обем от
Коментари Харесай

“Престъпление и наказание“ като Breaking Bad: защо да четем Достоевски и откъде да започнем

В TikTok можем да се натъкнем на огромен размер от неуместно и морално упаднало наличие, само че това не е единствената страна на обществената медия. Лиам Сканлън употребява трбуната за основаването на стойностно видео наличие, в което разяснява творби на едни от най-великите писатели, от които можем да научим доста. А и освен да научим, а и да се поучим.
Прочетете още
Един от тях е небезизвестният Фьодор Достоевски. Както Сканлън го разказва най-общо: " тъмен публицист, който написа за и в доста тъмни времена ". 

Писателят предлага първо да се прочете книгата на Достоевски - " Престъпление и наказване ". Той я оприличава на сериала Breaking Bad, само че с деяние, разрастващо се в Средновековието. Сканлън описва книгата като " история на изкуплението ".

Той продължава, като изяснява хронологията. " Погледът му се уголемява, като вижда от ден на ден и повече от обществото ", показва писателят.

Следващите три книги на Достоевски, които да прочетете след " Престъпление и наказване ", са както следва: " Идиот ", " Бесове " и " Братя Карамазови ".

" Какво кара " естествените хора " да правят несгоди и по какъв начин хората да продължат да правят добрини в свят, който непрестанно се пробва да ги принуди да работят в обратната посока? Това са част от въпросите, които се задават най-често в международната литература. Малко, обаче, са хората, които ги задават и разнищват на толкоз надълбоко ниво, умопомрачаващо и обидно красиво, колкото Достоевски съумява. Голяма " заслуга " за това има безусловно ненормалния му персонален живот ", разяснява тиктокърът.

" Да четеш книгите на Достоевски е съвсем толкоз мъчно, колкото и животът му. Той е създател, който изисква 100 % от внимането на читателя. Героите на Достоевски постоянно полудяват от вярванията си и постоянно са подготвени да убият за тях. Той изправя луди персонажи против други такива и ги кара да се борят на интелектуално равнище до момента в който не се стигне до същинската истина и поверие такива, каквито са ", споделя още писателят.
Hemmingway once said of Fyodor Dostoevsky, “how can he write so poorly but make me feel SO MUCH? ” I’ve always felt the same - sometimes reading him is a slog but you’ll have your mind more consistently blown than any other writer in most cultures. @liamscanlon5565
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР