В тези трудни условия за българските граждани и за бизнеса

...
В тези трудни условия за българските граждани и за бизнеса
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Предлагаме освобождаване на минималната заплата от 10% данък

" В тези сложни условия за българските жители и за бизнеса предлагаме пакет от обществени ограничения, това, което сме предложили публично, сме проговорили с нашите сътрудници от обединението, с държавното управление, проговорили сме го дори и с опозицията в неофициални диалози ", изясни в " Още от деня " Румен Гечев от Българска социалистическа партия, заместник-председателят на бюджетната комисия в Народното събрание.

Сред ограниченията са освобождение на минималната заплата от 10% налог.

" 760 лева в случай че е минималната работна заплата, след съответните обществени осигуровки шейсет и няколко лева ще останат във всяко семейство, тези шейсет и няколко лева ще бъдат значими за хората с минимална заплата ", сподели Гечев.

Много от европейските страни ползват контролиране - директно или индиректно - включително и таван на цените на енергоносителите. Това са схеми, които се ползват в няколко европейски страни, уточни още зам.-председателят на бюджетната комисия.

" Работим върху понятието " енергийно безпаричен " и работим върху съответни ограничения за отплата, както във всички страни от Европейски Съюз се ползват такива ограничения ", акцентира Гечев.

По въпроса за смяна в налозите, Гечев беше безапелационен, че това може да бъде единствено в посока на изключване на ниските приходи от облагане. Зам.-председателят на бюджетната комисия разяснява и процедурарата за шеф на Българска народна банка:

" Сегашният екип на Българска народна банка остава да ръководи, откакто не беше определен Любомир Каримански за гуверньор на централната банка, подобен проблем е написан в конституцията. Сега би трябвало обединението да търси претендент, зад който ще застанат и четирите партии ".

Българска социалистическа партия, която е стабилизираща в обединението, не влиза в противоборство сред обособени партии и заради тази причина не са подкрепили нито един от двамата претенденти за шеф на Българска народна банка, акцентира заместник-председателят на бюджетната комисия в Народното събрание.

Какво още сподели Румен Гечев вижте във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР