В тези тежки времена България има нужда от ценностно, хомогенно,

...
В тези тежки времена България има нужда от ценностно, хомогенно,
Коментари Харесай

Карадайъ: България има нужда от ценностно, категорично евроатлантическо и стабилно правителство

В тези тежки времена България има потребност от ценностно, хомогенно, изрично евроатлантическо и устойчиво държавно управление с ясна цел – продоволствена и енергийна сигурност. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на митинга-събор в местността Демир баба теке, оповестиха от пресцентъра на Движението. С него Движение за права и свободи означи 33 години от Майските събития. Тази година възпоменателните празнувания са под мотото „ Мир в Родината, мир в света”.

Преди 33 години излязохме на мирни митинги в Делиормана. В Североизточна България те бяха проведени от пандизите. Тези демонстрации форсираха рухването на комунистическия режим, с цел да можем да възстановим имената си, правото на изповядване на вяра, правото на просвета и обичаи. Така доведохме свободата и демокрацията в нашата Родина България, напомни Карадайъ пред многохилядното голям брой.

След 33 години не допускахме, че след Втората международна война може да има още веднъж война в Европа, че след рухването на комунистическия режим държавните структури още веднъж ще работят като репресивния комунистически уред против своите жители. Но станахме очевидци и на това, продължи водачът на Движение за права и свободи, припомняйки полицейския тормоз по време на предизборните акции предходната година.

И съобщи: „ В тези сложни и тежки времена, в които живеем, в тази спешна обстановка, в които се намира светът след Ковид, вместо да има ограничения за превъзмогване на рецесиите, ние си позволихме лукса да създадем през 2021 година голяма крачка обратно – оттегляне от демокрацията в нашата Родина.”.

Днес има и спомагателна тревога. В комшията гори. На този декор имаме власт, която вместо да взема решение проблемите на хората и да се бори с рецесиите, основава проблеми и нови рецесии, сподели Карадайъ. И акцентира: „ Затова ние сме на пост, както сме били 33 години – да пазим целостта на нашата Родина, да пазим мира, да бъдем гаранти за сигурността на жителите, на стабилността в нашата страна.”.

Това изисква смели крачки. Ако една власт е нездравословна за страната, тя не може да приказва за политическа непоклатимост. Тя би трябвало да отстъпи, с цел да се сътвори евроатлантическо ценностно болшинство в нашата страна и да има ясно и изрично ръководство, уточни още Мустафа Карадайъ.

Времето го изисква от нас. В тези тревожни и спешни времена, би трябвало да има непоклатимост и посока, би трябвало да има ясна цел за развиване, тъй като през днешния ден, в случай че виждаме няколко рецесии, за които приказват и Европа и светът, то ние за тези проблеми приказваме от 2016 година Днес Европа приказва за продоволствена сигурност, за енергийна сигурност и дава решения посредством зелената стопанска система и енергийната самостоятелност. А ние още 2016 г декларирахме като цели за страната от името на Движение за права и свободи точно това - чиста и зелена стопанска система, чист въздух, чисти храни, чиста вода и чиста сила, сподели Карадайъ.

Ако тогава бяхме тръгнали по този път през днешния ден щяхме да имаме по-висока продоволствена сигурност и по-висока енергийна сигурност. Но виждаме една власт, която е доста надалеч от решаването на тези проблеми, акцентира ръководителят на Движение за права и свободи.

През далечната 89-та година под водачеството на нашия почетен ръководител доктор Ахмед Доган ние се обединихме и това обединяване се назовава Движение за права и свободи. Ние се обединихме по пътя на достолепието, на свободата, по пътя на демокрацията по пътя на развиването на нашата страна, посочи Мустафа Карадайъ.

И съобщи: „ Днес е пристигнало време отново да се обединим в името на демокрацията, свободата, достолепието, стабилността, сигурността, в името на мира!”.

Лидерът на Движение за права и свободи съобщи на множеството специфичните поздрави на почетния ръководител на Движение за права и свободи доктор Ахмед Доган.

Поздравителен адрес от президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган бе прочетен от генералния консул на Турция в Бургас Сенем Гюзел. В приветствието си президентът акцентира ролята на Движение за права и свободи за установяването на демокрацията в България и за евроатлантическата ориентировка на страната ни.

Депутатът в турския Меджлис Илхами Айтун съобщи специфичните поздрави на ръководителя на Републиканската национална партия (СНР) Кемал Кълъчдароглу.

В митинга-събор участваха зам.-председателите на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, Йордан Цонев и Станислав Анастасов, евродепутатът Атидже Вели, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, народните представители Ихсан Хаккъ, Джейхан Ибрямов, Рамадан Аталай, доктор Хасан Адемов, доцент Джевдет Чакъров, Байрам Байрам, Адлен Шевкед, Гюнер Ахмед, Мюмюн Мюмюн, Александър Несторов, Ализан Яхова, Севим Али, Ешереф Ешереф, Фатме Рамадан, Марио Рангелов и Хайри Садъков, Гюнер Четин - представител на Движение за права и свободи за регион Тракия, Турция и зам.-кмет на община Чорлу, Фахри Ватансевер - представител на Движение за права и свободи за регион Истанбул, членовете на ЦОБ на Движение за права и свободи Камен Костадинов и Филиз Хюсменова, ръководителят на висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, общински кметове и регионални ръководители на Движение за права и свободи от цялата страна. Домакин на събитието бе кметът на община Исперих Белгин Шукри.

Музикално-танцов театър при започване на събитието показаха артистите от сцена „ Назъм Хикмет “ при Театрално-музикалния център в Разград. Честването продължи с осъществявания на фолклорни групи от района.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР