В тези сложни времена Празникът на труда е повод да

...
Коментари Харесай

Румен Радев: Празникът на труда е повод да си спомним силата на солидарността

В тези комплицирани времена Празникът на труда е мотив да си спомним силата на солидарността. Това се показва в приветствие на президента Румен Радев по случай Международния ден на труда и работническата взаимност – 1 май.
" Уважаеми сънародници, през днешния ден светът отбелязва Международния ден на труда и работническата взаимност. Първи май не е подарък. Първи май е завладяване на служащите. Петдневната работна седмица, платените отпуски, парите за майчинство и всички права, наследени от предишния век, са резултат от волята за заслужен живот на генерации. От куража им да се преборят за тях. Преходът у нас раздели хората на шепа богати и болшинство от небогати. Стотици хиляди са на гурбет зад граница, в опит да изхранят фамилиите си. През предходната година 89 българи починаха при трудови злополуки. Това ни слага на дъното на европейските ранглисти. Все още изискванията на труд в доста български предприятия са надалеч от стандартите.Заплащането в редица специалности и райони е трагично ниско. Някои ще ви убеждават, че тези констатации са черногледи. Но вие, милионите работещи българи знаете, че това е горчивата истина “, показва президентът.

" В актуалния свят хората от ден на ден губят визия за силата на солидарността. Някогашните юмруци на митинга през днешния ден държат смарт телефони и изливат недоволството си в обществените мрежи. Това не може да промени обществото.

Коронавирусът сковава доста стопански действия и образува опашки пред бюрата по труда. Липсата на безапелационна поддръжка за потърпевшите срутва доверието в държавността, а бягството на властимащите от отчетност и надзор на обществените разноски е пренебрежение към труда на българите, които пълнят хазната и изплащат колосалните държавни заеми с цената на ограничения “, споделя още Радев.

" Тази година за първи път посрещаме 1 май в условия на изключително състояние. За първи път мнозина ще прекарат празника надалеч от околните и сътрудниците си. Днес желая да благодаря на всички тези: небогати и заможни, хора на умствения и физическия труд, на всички почтени хора, които с честност и старание градят и пазят България.

В тези комплицирани времена Празникът на труда е мотив да си спомним силата на солидарността. Да надмогнем заблудите на егоизма. Защото неволите се надмогват с обединени старания. Защото всеки един от нас носи неповторими гении и умения, своя неповторима задача и правото на труд е опция той да я извърши. Защото трудът не е единствено издръжка, само че и достолепие и бъдеще, за които би трябвало да се борим с кураж и задружни старания.

Честит празник на труда и солидарността! Честит Първи май, уважаеми сънародници! “, показва още президентът
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР