"В тези избори задължително трябва да отбележите, ако искате да

...
"В тези избори задължително трябва да отбележите, ако искате да
Коментари Харесай

ЦИК: Няма как да се повтори аферата Костинброд

"В тези избори наложително би трябвало да отбележите, в случай че желаете да подкрепите лидера на листата. Първият няма преимущество, в случай че не е маркирано желанието ", изясни пред бТВ представителят на Централната изборна комисия (ЦИК) Александър Андреев.

"Няма по какъв начин да се повтори аферата "Костинброд ", защото с изборния кодекс от 2014 година е несъмнено, че печатницата на Българска народна банка отпечатва и бюлетините. Тя би мога да разпореди на подизпълнител отпечатването, сега тече социална поръчка. Там сигурността на бюлетината и всички отбрани са обезпечени ", изясни още Андреев.

"Надявам се, че благодарение на общинските и регионалните администрации при организацията на изборите няма да има закъснение при предаването на протоколите ", означи още представителят на ЦИК.

По думите му би трябвало да се има поради, че тези избори, за разлика от локалните, са доста по-лесни от организационна позиция.

"Машинно гласоподаване ще има в 3000 секции. Цената, която е избрана за наем за една машина е 3000 лв. с Данък добавена стойност, само че в нея влизат и доста съпътстващи действия на тази машина ", разясни още Александър Андреев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР