В тези дни на размисъл и равносметка е добре да

...
В тези дни на размисъл и равносметка е добре да
Коментари Харесай

8 неща, от които трябва да се освободим, за да поставим ново начало

В тези дни на размисъл и равносметка е добре да се замислим за филтриране на духа и тялото. Как можем да се освободим от остатъка в живота си и по какъв начин да сложим ново начало. Ето някои оферти, които включват материалните движимости, които заемат толкоз място. Може и да не го осъзнавате, само че всички непотребни обекти във вашия дом ви натоварват и изморяват, основават чувство за задушаване. Ще се изненадате какъв брой по-добре ще се почувствате, в случай че се отървете от следното:

1. Хартиени боклуци

Касови бележки от магазини, от дълго време изтекли гаранционни карти, предписания, остарели картички, брошури, безполезни документи, упътвания, бележки, листчета и листченца. Отлагали сте да ги прегледате и към този момент са си построили планина в дома ви.

Можете да отделите два часа, с цел да прегледате цялото това количество, което заплашва да се изсипе върху главата ви. Ненужните хартии изхвърлете, а тези, които смятате, че ще ви потрябват в миналото, приберете на едно място в директория.

По-добре е, нали?

2. Продукти с изминал период на валидност в хладилника

Забравяте да прегледате хладилника си. Новите артикули слагате начело, а с цел да ги настройките, постоянно избутвате старите обратно и ги забравяте. Нали? Понякога се сещате да хвърлите по един взор какво става в задните редици, различен път го вършиме, привлечени от неприятна миризма.

Отделете време, с цел да почистите хладилника си. Ще се изненадате какъв брой забравени артикули се крият вътре.

3. Продукти с изминал период на валидност по шкафове и чекмеджета

Тук попадат всевъзможни медикаменти, подправки, зърнени култури и закуски, вафли, кроасани, бисквити, артикули за хубост и т.н.  Може да ви отнеме повече време проверката, тъй като тези неща се намират на разнообразни места из къщата. Потърсете и вижте с кое е удачно да се разделите, с цел да освободите още място.

Свикнете да проверявате хладилника и шкафовете си един път месечно – по този начин ще избегнете натрупването на непотребни артикули.

4. Счупени, скъсани, развалени неща

Любимите ви ботуши още веднъж са се скъсали. Токът на обичаните ви обувки още веднъж се е разлепил. Чадърът ви се е счупил. Скъсала ви се е онази синя блуза, която обичате. За следващ път се скапе кафемашината. Докога ще поправяте остарялото?

Ако за следващ път поправяте нещо счупено, то май е време да се разделите с него. Доставете си наслаждение да си купите нещо ново и да го ползвате на мястото на остарялото и към този момент непотребно.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР