В тениса става все по-често явление бивши играчи да заемат

...
В тениса става все по-често явление бивши играчи да заемат
Коментари Харесай

Пегула: Мечтата ми е да съм собственик на турнир в Бъфало


В тениса става все по-често събитие някогашни играчи да заемат поста на шефове на някои от най-големите шампионати. Томи Хаас и Джеймс Блейк управляват надлежно конкуренциите в Индиън Уелс и Маями, към момента интензивният Фелисиано Лопес е отпред на Мастърса в Мадрид, а Давид Ферер е шеф на ATP 500 шампионата в Барселона.

Мечтите на Джесика Пегула обаче са още по-големи. Тя желае да бъде не просто шеф, а притежател на шампионат. Световната №3 се любува на добър сезон, като записа 18 победи от началото на годината, изоставайки по този индикатор единствено от Арина Сабаленка и Елена Рибакина, и също по този начин стана първата американка след Серина Уилямс, класирала се на два следващи полуфинала в Маями. Това обаче не ѝ пречи да възнамерява и живота си след тениса.

„ Много бих желала един ден да има WTA шампионат в Бъфало, въпреки че няма да е елементарно, защото това не е обичайната тенис дестинация. Но някой ден – може би. Една от огромните ми фантазии е след края на кариерата ми да имам собствен шампионат. Би било в действителност ужасно. За момента родителите ми не са изключително въодушевени, само че след няколко години обстановката може да е по-различна “ – сподели първата ракета на Съединени американски щати пред NBC.

Семейството на Пегула несъмнено знае доста за спортния мениджмънт. Нейните родители Тери и Ким са притежатели на тима от NFL „ Бъфало Билс “, както и на отбора от NHL „ Бъфало Сейбърс “. Преди да навлезе в света на спорта, Тери Пегула натрупва внушително финансово положение посредством търговия с нефт и природен газ. Според списание „ Forbes “ благосъстоянието му се прави оценка на 6,7 милиарда $.

„ Друга от концепциите ми е сливането на шампионатите в Торонто и Монреал. Знам, че по традиция двата града одобряват мъжките и женските шампионати на ротационен принцип, само че по този начин или другояче са близо един до различен. Пътуването с кола е единствено час и половина и като че ли доста хора не си дават сметка за това. Би било отлично, защото имам доста почитатели в Торонто – хора, които са се преселили там от Бъфало или са свързани по различен метод с родния ми град “.

Пегула разяснява и упованията си за идния конфликт с Елена Рибакина. „ Та играе с голямо самочувствие и е доста нападателна от главната линия. Спечелих и двата досегашни мача посред ни, само че и в двата случая ми беше доста мъчно и съм сигурна, че и в този момент ще бъде по този начин “.

И двата предишни конфликта сред Пегула и Рибакина бяха в трети кръг на WTA 1000 шампионати предходната година. Американката се наложи с 6-3, 6-4 в Маями, след което победи с 2-6, 6-3, 7-6(8) по пътя към купата в Гуадалахара.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: изкуствен интелект и Григор Димитров
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР