В телефонен разговор с премиера на Черна гора Душко Маркович

...
В телефонен разговор с премиера на Черна гора Душко Маркович
Коментари Харесай

Борисов обсъди с премиера на Черна гора АЕЦ Белене

В телефонен диалог с премиера на Черна гора Душко Маркович българския министър-председател Бойко Борисов благодари на черногорците, които за взели участие в Руско-турската освободителна война 1877-1878 година Българският министър председател изрази благодарност за саможертвата и подвига на черногорските бойци, които са се сражавали един до друг с българите за свободата на страната ни, заяви Дарик.
От своя страна Душко Маркович насочи специфични поздравления към Бойко Борисов по случай националния празник на страната ни - 3 март, като пожела здраве и триумфи на българския народ.
В диалога двамата повдигнаха тематиката и по отношение на концепцията планът АЕЦ " Белене " да се трансформира в балкански план.
Борисов разясни, че електропреносните системи на страните от района биха могли да се свържат и да се употребяват нуклеарните мощности от атомната централа у нас. Идеята му е да се откри европейско финансиране за плана и по този начин всички балкански страни ще могат да възползват от реализирането на концепцията в района.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР