В телефонен разговор с държавния глава Румен Радев президентът Реджеп

...
В телефонен разговор с държавния глава Румен Радев президентът Реджеп
Коментари Харесай

В телефонен разговор с Радев: Ердоган благодари за подкрепата на България след земетресенията

В телефонен диалог с президента Румен Радев президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази благодарност за поддръжката на България в избавителните интервенции след двете извънредно мощни трусове в Турция, оповестиха от прессекретариата на президента.

Президентът Ердоган акцентира бързата реакция на България, която беше първата страна от Европейския съюз, изпратила избавителни екипи на място в засегнатите обитаеми места.

С поддръжката на българските институции стотици доброволци от страната ни се включиха в дейностите по търсене и оказване на помощ на потърпевшите от земетресенията в югоизточната ни съседка.

Държавният глава Румен Радев акцентира съпричастността и солидарността на България в този сложен за Турция миг. Той изрази и готовността на страната ни да продължи да оказва поддръжка за по-бързото превъзмогване на последствията от земетресенията, тъй че да не се губи време във връзка с набелязаните вероятности в двустранните връзки.

На 15 февруари служебното държавно управление одобри решение за безплатно даване на филантропична помощ за Турция и Сирия, откакто двете страни пострадаха тежко от земетресенията на 6 февруари.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР