В телефонен разговор, проведен по инициатива на председателя на Европейската

...
В телефонен разговор, проведен по инициатива на председателя на Европейската
Коментари Харесай

Председателят на Европейската банка към Борисов: Ще подкрепим усилията ви за развитие на Балканите

В телефонен диалог, извършен по самодейност на ръководителя на Европейската банка за възобновяване и развиване, сър Сума Чакрабарти срещна премиера Бойко Борисов с настоящите проекти на Европейска банка за възстановяване и развитие за Западните Балкани. Той го осведоми, че на Срещата на върха в София на 17 май ще показа оферти за съответни планове в региона на свързаността и инфраструктурата, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Сума Чакрабарти благодари на Борисов за навременната самодейност българската столица да семейства диалози на най-високо ниво сред страните от Европейски Съюз и страните от Западните Балкани. По думите му, извеждането на този приоритет на Българското председателство и организирането на срещата идва в решителен за района миг. Сър Чакрабарти увери министър-председателя, че Европейска банка за възстановяване и развитие ще поддържа изцяло напъните му за развиване на Балканите. В последните години банката е фокусирала забележителна част от активността си към този район и провежда редица капиталови конгреси в негова поддръжка, уточни ръководителят на Европейска банка за възстановяване и развитие. На последния, който се организира през февруари в Лондон, почетен посетител беше министър председателят Борисов.

По време на телефонния диалог беше конкретизирано също, че в рамките срещата на върха в София сър Сума Чакрабарти и министър-председателят Бойко Борисов ще обсъдят с водачите на страните от Западните Балкани и съответните благоприятни условия за съдействие с финансовата институция. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР