В телефонен разговор германският канцлер Олаф Шолц и президентът на

...
В телефонен разговор германският канцлер Олаф Шолц и президентът на
Коментари Харесай

Германия с пакет зимна помощ за Украйна

В телефонен диалог немският канцлер Олаф Шолц и президентът на Съединени американски щати Джо Байдън са определили последните нуклеарни закани на Кремъл като " безотговорни " и са се съгласили, че сходна стъпка би имала извънредно съществени последствия за Русия, съобщи БНР. Според двамата държавни водачи, оповестената частична готовност в Русия е " сериозна неточност, " заяви немското държавно управление.

Акцент в траялия близо час телефонен диалог сред двамата е бил подложен на подготовката на идните срещи на страните от Г-7 и групата на 20-те най-развити стопански системи в света, на които ще бъдат разисквани нашествието на Русия в Украйна и последствията от нея.

Двамата водачи са се съгласили в никакъв случай да не одобряват анексирането от страна на Русия на украинска територия, наричайки го по-нататъшна ескалация, се показва още в изказването на немското държавно управление.

Германското държавно управление приготвя нов пакет помощи за Украйна в размер на 11 милиона евро, заяви немското списание " Шпигел ". Той ще включва доставка на якета, палатки и друго зимно съоръжение за украинската войска.

Пакетът за поддръжка включва 100 000 комплекта термобельо, както и друго зимно облекло, 100 отопляеми палатки за екипажите, стотици мобилни електрогенератори и хранителни комплекти “.

В края на лятото Украйна е поискала посредством НАТО незабавно зимно съоръжение за своите военни. В послание до генералния секретар на Алианса Йенс Столтенберг украинският министър на защитата Алексей Резников уточни, че Киев незабавно се нуждае от униформи за 200 000 бойци.

Също по този начин, съгласно Шпигел, няколко други страни от НАТО са уведомили Алианса, че имат подготвеност и желаят да доставят пакети със зимна помощ за Украйна, сходно на Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР