В Тел Авив прозвучаха ПВО сирените, предупреждаващи за възможна ракетна

...
В Тел Авив прозвучаха ПВО сирените, предупреждаващи за възможна ракетна
Коментари Харесай

Примирие, но ПВО сирени вият в Тел Авив

В Тел Авив прозвучаха Противовъздушна отбрана сирените , предупреждаващи за допустима ракетна офанзива, заяви " Джерусалем пост ".

Според вестника сирените са се присъединили в Тел Авив и в централната част на Израел в 20:05 ч.. Говорителят на Ашкелон, ситуиран покрай границата с линията Газа, съобщи, че към Израел са били изстреляни четири залпа, само че нито един от тях не е достигнал задачата.

Израелската войска прикани жителите да вземат защитни ограничения, до момента в който не бъде публично оповестено преустановяване на огъня. " Това не е завършило, до момента в който не спре този ракетен обстрел ", се споделя в изказване на армията.
 Над 580 ракети са изстреляни от Газа по Израел
Над 580 ракети са изстреляни от Газа по Израел

Ескалация на напрежението

По-рано денем министър-председателят на страната Яир Лапид съобщи, че всички цели на израелската военна интервенция в линията Газа са реализирани и е безсмислено да се продължава.

По-рано " Ройтерс " заяви, че египетски медиатори са предложили да разгласят помирение в линията Газа от 19:00 ч. по Гринуич (22:00 ч. българско време), на което Израел е дал отговор позитивно. По-късно организацията посочи, че представителите на Газа също са се съгласили на помирение , само че са декларирали, че то ще стартира в 17:00 ч. по Гринуич (20:00 ч. българско време).

Споразумението е реализирано с посредничеството на Египет. Това е най-сериозната ескалация на напрежението от повече от година насам.
 Най-малко 9-ма палестинци убити при израелска офанзива против Газа
Най-малко 9-ма палестинци убити при израелска офанзива против Газа

Убит е пълководец на бригадата " Кудс " - Тайсир Ал Джабари

При израелски ракетен удар беше погубен втори почитан боен пълководец на палестинската формация " Ислямски джихад ".

Загинали са общо 31 палестинци, измежду които и шест деца . Почти 600 ракети са изстреляни по Израел, в това число и против Ерусалим от петък насам, когато еврейската страна разгласи интервенцията против палестинците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР