В тежкотоварна композиция, на паркинг в град Перник, натоварена с

...
В тежкотоварна композиция, на паркинг в град Перник, натоварена с
Коментари Харесай

Удар в Перник: Разкриха 80 кг марихуана, маскирана като свинско месо

" В тежкотоварна комбинация, на паркинг в град Перник, натоварена с месо, са открити и конфискувани пресовани и вакуумирани 76 пакета , съдържащи растителна маса.При изработен наркотест, тя е реагирала на марихуана. Общото количество е към 80 кг ", оповестиха от прокуратурата в Перник по време на брифинг.

Наркотикът е бил укрит в тир с хладилна камера , където по документи е било разказано, че се съхраняват 22 тона свинско месо , оповестиха от полицията, съобщи Дарик.

Трима души са арестувани за 72 часа. Предстои наблюдаващият прокурор да внесе в Окръжен съд Перник искане за взимане на непрекъсната мярка " задържане под стража ".

Само единият от арестуваните е престъпно проявен.

В рамките на 24 часа са осъществени голям брой процесуално-следствени дейности, прибавиха проверяващите.

Води се следствие за държане на опиати за разпространяване в съучастничество.

" В ГДБОП е добита информация за лица, осъществяващи незаконно произвеждане на цигари за контрабандно въвеждане в страната на акцизни артикули без бандерол от Република Гърция, както и трафик на наркотични субстанции ", описа Явор Серафимов, заместител шеф на ГДБОП , по какъв начин е почнало следствието.

Откритата марихуана е с доста високо качество , а приблизителната стойност й е към 800 000 лв..

" Марихуаната е превозена в тежко-товарна хладилна комбинация като формалния товар в тази комбинация е бил 22 тона свинско месо . Марихуаната е била укрита измежду месото ", разгласи Серафимов.

В непосредствена непосредственост до композицията е оборудвана оранжерия за развъждане на марихуана, разгласи още зам.-директорът на ГДБОП.

Предстои към момента да се прецизира, за кой пазар е била предопределена марихуаната, изясни Серафимов.

Установено е, че камионът, в който е открита марихуаната, е влезнал от Гърция в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата ".

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР