В тежки времена като днешните е хубаво да можем да

...
В тежки времена като днешните е хубаво да можем да
Коментари Харесай

Производството на прекалено много полезни неща води до наличието на прекалено много безполезни хора: 10 цитата за икономиката

В тежки времена като днешните е хубаво да можем да погледнем от позитивната страна на нещата. Ето за какво в идващите редове ще ви представим 10 стопански цитата, заредени с бездънен смисъл и ентусиазъм и подбрани от Inc.com.

„ Един прислужник не може да служи на двама господари. Или ще ненавижда единия и ще обича другия, или ще бъде правилен на единия и ще презира другия. Не можеш да служиш по едно и също време на Бог и на Парите “ -  Исус от Назарет.

„ Бързо навлизаме в ерата на крайната инверсия: епоха, в която държавното управление е свободно да прави каквото си изиска, а хората могат да работят единствено при позволение “ -  Айн Ранд.

„ Малко е нужно с цел да изведеш една страна от безчовечие до обилие - мир, ниски налози и добра правосъдна система "  -  Адам Смит.

„ Има единствено едно предписание за индустриалеца и то е: прави допустимо най-хубавото качество на допустимо най-ниската цена, плащайки допустимо най-високите заплати “ -  Хенри Форд.

„ Знаем, че напредналите стопански системи със устойчиво ръководство, които имат редица заеми, са способни да се развиват без рецесия даже и при доста високи равнища на дълг “ -  Пол Кругман.

„ Излишното благосъстояние е свещена отговорност, която нейният собственик е задължен да приложи в живота си за положителното на обществото “ -  Андрю Карнеги.

„ Производството на прекомерно доста потребни неща води до съществуването на прекомерно доста безполезни хора “ -  Карл Маркс.

„ Лишените от независимост се „ обработват “ от малкия екран, богатата храна и университетското обучение, до момента в който от другата страна някои хора могат да си разрешат тези неща единствено посредством закононарушения “ -  Алфред Е. Нюман.

„ Един национален дълг, стига да не е прекалено огромен, ще бъде благословия за нацията “ -  Александър Хамилтън.

„ Загадъчността на стопанската система евентуално не е неумишлена. Тя дава безкрайна претовареност на диалектиците, които другояче щяха да бъдат обществено упрекнати, или в най-лошия случай, да станат мошеници и измамници “ -  Джак Ванс.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР