В тежка съдебна битка е влязла риалити звездата и дизайнер

...
В тежка съдебна битка е влязла риалити звездата и дизайнер
Коментари Харесай

Мегз получи акт от НАП за 760 бона! Това е истинската причина да закрие модния си бизнес

В тежка правосъдна борба е влезнала риалити звездата и дизайнер Миглена Каканашева, написа " Марица ". Родената в Раковски дама е получила стабилен акт от Национална агенция за приходите Пловдив на стойност над 760 хиляди лв.. Според наши източници, проверката е почнала още  в края на 2019 година и е завършила през предишния юли с публикуван инспекционен акт на една от десетките компании на Каканашева - " МЕГЗ 1 " ООД.

Според формалния документ от Приходната организация, компанията дължи в допълнение откритите отговорности за корпоративен налог за интервала 2017-2018 година, както и по Данък добавена стойност за интервала август 2017 година до май 2019 година в размер на галактическите 632 123 лева Към тях обаче са начислени и лихви в размер на още 128 970 лв..

В момента дизайнерката от Раковски и юристите й апелират ревизионния акт на данъчните пред Административния съд в Пловдив. В рамките на няколко години бизнес-дамата е записала над 45 сдружения с името " МЕГЗ " и следващ номер. Всички те имат годишни обороти сред 30 и 45 хиляди лв. - навръх границата, преди да подлежат на наложителна регистрация по ЗДДС. Сметката демонстрира, че общо във всички компании на Каканашева се въртят по над милион лв. годишно, като тя икономисва сериозна част от дължимите данъци със схемата. 

Преди две години Каканашева е основала нова компания - " Доверие МК " ЕООД. Новото сдружение мигновено е придобило " МЕГЗ 1 " ООД, която е в действителност притежател на всички останали 45 компании с сходно име. Във фирменото досие на фирмите на Мегз участват редица запори от банки и държавни институции. Дизайнерката дължи през съвсем всяко свое сдружение пари на страната за налози, осигуровки и други данъци. Освен това против нейните компании има заведени и извоювани десетки каузи за разнообразни суми от компании в цялата страна за забавени или неизплатени фактури.

В началото на януари. Тя стори това напоително и донесе вода от много кладенци, единствено и единствено, с цел да изкара, че й е омръзнало да се занимава с този бизнес. Истината обаче е друга.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР