В тежка категория на професионалния ринг, украинецът Олександър Усик победи

...
В тежка категория на професионалния ринг, украинецът Олександър Усик победи
Коментари Харесай

Олександър Усик детронира Джошуа |

В тежка категория на професионалния кръг, украинецът Олександър Усик победи пред 65 хиляди фенове на стадиона на Тотнъм в Лондон, досегашния първенец в три от четирите международни боксови федерации Антъни Джошуа, откакто и тримата съдии бяха безапелационни в интерес на Усик - 117-111, 116-112, 115-113. Двамата са олимпийски първенци от Лондон 2012 година, заяви БНР.

Битката стартира изненадващо, като изрично първоначално украинският боксьор бе по-активен и не спираше да се движи сред въжетата. Той насочи прекрасен и прецизен удар със мощната си лява ръка още в първия рунд, в който двамата по-скоро се проучваха. Първата хубава композиция от два удара за Усик пристигнаха в третия рунд, които провокираха терзания измежду 65-те хидялид по трибуните.

Джошуа опитваше да пласира крошета с дясната си ръка, само че не му се отдаде. В средата на багра, въпреки всичко британецът се засилва като съумя да вкара няколко десни прави в тялото на Усик, а по-късно и да разтвори гарда на Усик, въпреки че последвалия десен прав бе мръсен.

Първото тежко попадение, което Джошуа съумя да пласира в тялото на противника бе в края на шестия рунд и експертите предсказаха, че англичанинът стартира следващата си наказателна акция. Това обаче не се случи. Още в 7-ия рунд, Олександър Усик направи композиция от два десни прави, след което с нов прекрасен удар разклати международния първенец.

В 10-ата част Усик разкървави носа на Джошуа с поредност от десни прави, а британецът отвори аркада на дясното око на противника след удар с дясната ръка. Тук към този момент и физическата подготовка оказа въздействие върху развоя на мача. В последните два рунда Усик не спираше да опитва удари в композиция ляв-десен, което не даде никаква опция на англичаните да намерения за офанзива, даже може да се каже, че финалния гонг го избави от нокаут.

Победата на Усик е историческа освен за Украйна, само че и за тежката категория, тъй като отново огромен първенец от по-долната дивизия се изкачва и сплотява международните трофеи. Усик към този момент е правоприемник на династията Кличко, тъй като още веднъж след тяхната надмощие имаме единен първенец при тежките от тази страна.

Това е единствено първата част от борбата сред двамата, тъй като в контракта има подписана уговорка за реванш, която Антъни Джошуа може да задейства при положение на загуба, така че ни следва още една вълнуваща борба.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР