В театъра на военните действия в зоната на СВО настъпват

...
В театъра на военните действия в зоната на СВО настъпват
Коментари Харесай

Полковник Трухан: Съединените щати няма какво да противопоставят на стратегическите ядрени сили на Руската федерация

В театъра на военните дейности в зоната на СВО настъпват присъщи промени. Руските войски заемат нови позиции. Командващите въоръжените сили на Украйна и техният висш главнокомандващ ще преминат към продължителна зимна защита. Изявленията от Киев от ден на ден са лишени от логичност. Те са паникьосани.

По радио „ Комсомолская истина ” разговаряхме за това с полковник от запаса Владимир Трухан, някогашен чиновник на Централния уред на съветското министерство на защитата.

ПРОВАЛЪТ НА ВСУ

- Буданов, шефът на украинското разузнаване, при започване на киевската контраатака разгласи сухопътен кулоар към Крим до началото на зимата.

- Изглежда, че на този „ талант на военното разузнаване “ му беше дадена добра карта, той взе една ножица и отряза нещо. Не знам дали не е клъцнал и още нещо. Така ВСУ от „ пасивно нахлуване “ към „ дейна защита “. И пътьом създадоха „ рокадно нахлуване по фронтовата линия “ - с което направиха „ пробив “ май само във военната просвета.

- Имаше огромен информативен звук.

- Време е да дават отговор за „ шума “. От пролетта на 2023 година от Киев се чуват изказвания, че украинските въоръжени сили ще разрежат съветската защита. И Киев ще " освободи " Крим. Зимата пристигна към този момент. И Зеленски сподели, че за него е „ по-лесно да върне Крим, в сравнение с Донбас “.

- Той сподели „ ментално връщане “.

„ С неговите „ ментални търсения “, мъчно ще се откри нарколог, който да се оправи. А какво имаме на изхода в действителния свят?

- И какво?

- По време на контранастъплението на въоръжените сили на Украйна, рекламирано от международните медии, съветските войски освободиха повече територии, в сравнение с украинците „ върнаха “. ВСУ не са постигнали действителни резултати на бойното поле. Те нямат какво да покажат - макар че им бяха дадени пари, танкове, снаряди, разследваща информация, в това число сателитна. Дойде време да попитат какво става с парите в брой.

- Но украинската войска продължава да води война...

- Ако се съпротивляват, това значи ли, че се бият сполучливо? Не. Това значи, че съветската войска се бие със личното си движение. СВO за нас е една от най-важните, само че не и единствената значима задача в живота.

КОРЕКЦИЯТА НА ГРЕШКИТЕ

- Какви неточности от предишното би трябвало да поправяме?

- Засилване на радарния надзор на цялото пространство. Почти беше погубен през 90-те години. В Съюз на съветските социалистически републики имаше 950 радиолокационни роти. И към 100 радиотехнически батальона - с дециметрови станции от комплекта на батальона. Повече от 100 хиляди души личен състав, радиотехнически войски, които обезпечават цялостен надзор на радиолокационното пространство. Е, тогава преустановиха и тематиката за дроновете, помниш ли?

- Наистина ли беше по този начин?

- Мислите с краткосрочни категории. Пристъпихме към спецоперацията в пика на бойната подготвеност. Но да - безпилотните структури бяха интензивно понижени и през 90-те години тази сфера беше убита. Нямаше задоволително пари за това. После я съживяваха дълго и трудно.

- И в този момент какво?

- Тръгвайки от много ниска база, Русия направи ужасно доста в тази област.

- А също така?

- Пресъздадохме артилерийските дивизии за пробиви. Това е съсредоточаването на артилерийския огън в секторите на предната линия на пробива. Създават се и разузнавателно-щурмови бригади.

- Те не са съществували?

- Не. И по какъв начин да ги окомплектоваме? Какво да им дадем за въоръжение и доставяне? Това излиза наяве по време на трупането на военен опит. Щурмовите елементи в този момент сполучливо създават тактически приьоми. Бригадите на морската пехота прерастват в дивизии. Превръщаме дивизиите, съкратени при започване на 2010 година, в бригади.

- От доста години не смятахме украинското направление за заплашително?

- Не, там при започване на 2010-те изрязаха всичко. Включително 20-та войска. Пресъздава се в този момент. Северозападното стратегическо направление излезе от комата си. Военноморските сили се превъоръжават. Много процеси протичат на фона на разбор на събитията от последните две години.

- С промените на Горбачов ли стартира?

- Да, тогава " не искахме да се бием с никого ". Те смятаха, че няма да има огромни военни дейности. Но са вероятни единствено дребни интервенции, като грузинската.

ПОСЛЕДНОТО ПРОТИВОСТОЯНИЕ

- Онзи ден Байдън разгласи способността си да взриви целия свят.

- Съединени американски щати не са в положение да употребяват дейно нуклеарно оръжие. Сега структурата на нуклеарните арсенали е такава, че американците се опасяват даже да си помислят за потребление на нуклеарни оръжия.

- Защо?

- През 2014 година стана ясно, че навлизаме на трека на директното портивопоставяне. И че един от неговите детайли ще бъде Украйна. Това можеше да се види в дейностите на украинското държавно управление.

- Със какво стартира превъоръжаването?

- От стратегическата нуклеарна триада. Възобнове се модернизацията на производството на стратегически самолетоносачи Ту-160. Военноморските сили също потеглиха към ново равнище. И за първи път се заприказва за оръжия „ на нови физически правила “.

- Изведе ли Русия своите стратегически нуклеарни сили за въздържане на ново равнище?

- Да И те превъзхождат качествено всяка друга страна в света. Съюз на съветските социалистически републики не е имал такова преимущество. А американските нуклеарни сили се утежниха от 90-те години на предишния век. Америка се разгласи за победител в Студената война - за какво тогава да харчат пари за поддържане на тези нуклеарни заряди в положение на подготвеност? В резултат на това в този момент като цяло Съединени американски щати няма какво да опълчват на съветските стратегически нуклеарни сили.

- Това избавя ли ни от спор с НАТО?

- Включително. Съединени американски щати, с изключение на всичко, имат неприятна геология. Ако Йелоустоунската калдера бъде бомбардирана, това няма да се хареса на никого по целия свят. Всяко естествено злополучие е по-силно от ръкотворното, породеното от индивида.

КОЙ Е ПО-СИЛЕН

- Руската войска през днешния ден по-силна ли е от руската?

- В стратегическия нуклеарен съставен елемент – да. В други връзки няма смисъл от сравнението.

- Защо?

- Промени се стратегическата парадигма. Страната ни беше на върха на мощта си при започване на 70-те и 80-те години.

- И тогава?

- С идването на Горбачов стартира деградацията. Въпреки че тогава имаше сериозна лична софтуерна просвета. Армейски военачалник Моисеев сподели: Имах до 11 милиона под мое командване съгласно изискванията на Организацията на Варшавския контракт. И в стратегическите нуклеарни сили Съюз на съветските социалистически републики имаше баланс със Съединени американски щати. Но не бяхме на върха на съвършенството.

- Като в този момент?

- Да

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР