В тази връзка той припомни, че на законово ниво вече

...
В тази връзка той припомни, че на законово ниво вече
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Следващата стъпка е да се направят проверки на Лу...

В тази връзка той напомни, че на законово равнище към този момент е уредена опцията за назначение на необикновен шеф. Той може да подсигурява доставките на нефт, както и че няма да има рецесия на пазара на горива в България.

 

“Искаме от рафинерията да се приготви за прекъсването на вноса на съветски нефт, без да се сътвори рецесия на пазара на горива. Даваме период 1 март, с цел да подсигуряваме, че цените в България няма да тръгнат внезапно нагоре и с цел да не се основават турбуленции за държавното управление ”, сподели той, като добави, че особеният шеф може да обезпечи интереса на страната в този развой.

 

Ивайло Мирчев съобщи, че по време на служебното държавно управление не е направено нищо, с цел да бъде длъжен “Лукойл ” да показа проект за гладко прекосяване към неруски нефт. Такъв проект към този момент има и се следи за неговото съблюдаване. Освен това служебното държавно управление не е направило нищо да получи доход от разликата в облагата на рафинерията поради това, че употребява по-евтиния съветски нефт, регистрира той.

 

“Най-големият грях е, че за последните 15 години “Лукойл ” беше оставена да сътвори преобладаваща, монополна роля на пазара на горива. Тя беше оставена да дерибейства и да основава ненормални търговски практики. В същото време цените преди облагане с акцизи, които са най-ниските в Европа, са средноевропейски. Трябва някой да поеме отговорност за тези 15 години безучастие ”, добави той.

 

Ивайло Мирчев съобщи, че след сцените на принуждение над жители и публицисти на футболния митинг в четвъртък министърът на вътрешните работи Калин Стоянов би трябвало да си подаде оставката. Той цитира няколко образеца от позицията на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ) за принуждение на публицисти сега на осъществяване на служебните си отговорности.

 

“По никакъв метод сходен вид принуждение не може да бъде толерирано. Фактът, че има 5 случая с принуждение над публицисти, каквото в предишното не се е случвало - единствено това е задоволително да спрем диалога и той да си подаде оставката. Това значи, че за тези 5-6 месеца, в които е министър, има учредителен проблем в Министерство на вътрешните работи ”, съобщи Мирчев.

 

Депутатът от “Да, България ” отхвърли обвиняванията, че промяната на министъра се желае, тъй като не е извършил стремежи по време на локалните избори. Той изясни образно кому е необходим министър на вътрешните работи.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР