В тази връзка днес министър арх. Виолета Комитова, представители на

...
В тази връзка днес министър арх. Виолета Комитова, представители на
Коментари Харесай

Комитова: Водата е на всички български граждани. Не е на нито една партия, на нито един бизнесмен

В тази връзка през днешния ден министър арх. Виолета Комитова, представители на „ Български ВиК холдинг “ ЕАД, Съюза на ВиК операторите в Република България и синдикални организации организираха среща с Димитър Кочков – член на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/.Участие взеха и зам.-министър Валентин Граматиков и Атанас Паскалев - консултант на районния министър.

Министър Комитова и представителите на бранш ВиК показаха пред члена на регулаторния орган обстановката, в която се намират ВиК сдруженията и дискутираха вероятните решения за излизане от рецесията, стъпвайки на законовата уредба и одобрената процедура. Бяха начертани няколко разновидността, които предстоят да се обсъдят на следваща среща с управлението на КЕВР в понеделник, 6 декември.

Предстоят срещи и диалози по тематиката и с регионалните шефове като ръководители на ВиК асоциациите в другите райони на страната.

„ Водата е на всички български жители. Не е на нито една партия, на нито един предприемач. Тя е публично богатство и всички институции би трябвало да подходим съответно и отговорно пред създалата се обстановка с цените на електрическата енергия, балансирайки сред публичния интерес и този на сдруженията “, уточни министър Комитова. Тя акцентира, че упоритостта на Министерство на регионалното развитие е да предложи работещ и добър Закон за ВиК, в който е заложен интегриран метод и отбрана на най-уязвимите жители.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР