В тази статия ще ви говоря за моя план за

...
В тази статия ще ви говоря за моя план за
Коментари Харесай

Възможно ли е да си осигурим средства за ранно пенсиониране и как?

В тази публикация ще ви приказвам за моя проект за ранно пенсиониране. В момента съм на 31, а задачата ми е да се пенсионирам след 10, най-много 15 години. Имам ясна тактика по какъв начин това да се случи, която ще споделя с вас. Преди да стартираме, има някои значими неща, които би трябвало да знаете: 

1) Нямам спестявания;
В мигът, в който се пенсионираш - идва ли самотата?
Много промени настъпват след пенсиониране - методът на живот, чувството за време, връзките сред съпрузите. Ако напуснете по-рано, с...
Прочети повече
2) Не чакам огромно наследство; 

3) Бих се определил като човек със междинни доходи; 

4) Все още нямам деца, само че има възрастни хора, за които поставям грижи; 

5) Нямам заем и не пребивавам чартърен. Имаме лично жилище. 

Сигурен съм, че много от вас разпознават себе си в тази или близка картинка. Моят проект за ранно пенсиониране има три разновидността. При оптимистичния ще се пенсионирам на 40. При реалистичния - на 45, а при песимистичния - на 50. Ще ви споделя моите хрумвания и се надявам те да са използвани за повече хора. Ето и съответните стъпки, които започнах да последвам още като бях на 30: 
Финансовите решения, които могат да ни създадат богати през тази година
Време е да мислим за своето положително финансово бъдеще. Кои са финансовите решения, които ще ви донесат позитивни резултати? В тази стати...
Прочети повече
1) Правене на застраховка живот

Аз съм главният човек, който носи приходите в фамилията. Това значи, че има хора, които зависят от мен. На първо място отговорността ми е да се погрижа те да са обезпечени в случай че нещо се случи с мен или не мога да работя. Именно заради тази причина имам подписана застраховка живот, която да остави добра сума пари за тях в случай че мен ме няма. 

2) Грижа за здравето

Превантивната грижа за здравето е извънредно значима. Правя си цялостни проучвания през две години (след известно време ще е всяка година), с цел да видя дали има нещо, което да ме тормози. Ходя профилактично на ортодонт и съблюдавам добра джука хигиена и последвам всички рекомендации на експертите. Старая се да пребивавам здравословно и да не хапвам нездравословни храни, както и да спортувам постоянно. Поддържането на положително здраве понижа разноските за медицински грижи с доста в дълготраен проект. 

3) Изчистване на всички отговорности
5 практични съвета по какъв начин да спестите пари за ремонт на банята
Като предписание ремонтът в банята се оказва много скъпо наслаждение. Експерти споделиха по какъв начин можете да спестите пари и в това време да за...
Прочети повече
Нямам заем, само че имаше някои уреди на погашение и заеми, които сме вземали от близки и родственици. В момента съм на стъпка три от проекта си и следва изчистването на този вид отговорности. В нови отговорности бих влезнал в случай че би трябвало да финансирам добра договорка, която ще ми донесе финансови изгоди по-късно. 

4) Спестяване на пари 

Спестяването на пари е доста значимо нещо, което би трябвало да вършим всички. То може да върви редом с вложението. На първо място би трябвало да има разполагаем спешен фонд, който да покрива обстановки като това да останете без работа или пък някоя наложителна хирургическа намеса. Хубаво е с тези пари да може да изкарате най-малко три месеца, а в случай че е допустимо - цяла година. 

5) Инвестиране

Инвестициите са наложителна крачка в проекта за ранно пенсиониране. Може да извършите разнообразни видове вложения в своето портфолио, които да работят за вас и да усилват парите ви във времето. На първо място съм решил да има специфична сума, която да влагам и след време тя да покрива разноските за моите деца. Друга ще бъде ориентирана да бъде вид пенсионен фонд и така нататък Според потребностите може да се приготвите добре за бъдещите отговорности, които имате. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР